Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Ελασσόνα: Από θαύμα γλίτωσαν σπίτια στα Μετέωρα μετά την αποκόλληση βράχων

Σεισμός στην Ελασσόνα: Από θαύμα γλίτωσαν σπίτια στα Μετέωρα μετά την αποκόλληση βράχων

Μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών εκτιμά ο δήμαρχος

Άγιο είχαν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης της Καλαμπάκας αφού ο μετασεισμός των 5,9 Ρίχτερ προκάλεσε κατολίσθηση που έπεσαν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες στα μοναστήρια των Μετεώρων δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, σε αντίθεση με πολλά σπίτια ορεινών χωριών όπου μετρούν ζημιές.

«Έχουν αποκολληθεί κάποια βράχοι από την πλευρά της Αϊάς που είναι ο πιο ψηλός βράχος των Μετεώρων. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές κι αυτό γιατί στους πρόποδες υπάρχει ένα μικρό αλσύλλιο, που συγκράτησε όλα τα κομμάτια των βράχων που αποκολλήθηκαν, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν τα πρώτα σπίτια της παλιάς Καλαμπάκας, τα οποία είναι στο σημείο εκείνο. Έξι Μοναστήρια είναι πάνω στους βράχους, μίλησα με τον Σεβασμιότατο και με ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο δήμαρχος Μετεώρων μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Όσον αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε σπίτια που βρίσκονται σε ορεινά χωριά, είπε: «Αυτή την ώρα μαζί με τον αντιδήμαρχο και τέσσερα συνεργεία μηχανικών είμαστε στον πρώην δήμο Τυμφαίων και καταγράφουμε τις ζημιές που προκάλεσε ο χθεσινός μετασεισμός στα χωριά Λογγάς, Γερακάρι, Φλαμπουρέσι, Κονισκός και Φωτεινό. Στον πρώτο σεισμό δεν έπαθαν τίποτα, ενώ αυτή την ώρα παρουσιάζουν πολλές κατοικίες ρωγμές, με αποτέλεσμα κάποια από τα σπίτια ίσως να πρέπει να κριθούν ακατοίκητα. Μέχρι το βράδυ θα έχει γίνει όλη η καταγραφή και ίσως να πρέπει να δοθεί οικονομική ενίσχυση».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024