Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος :  Ανοιγμα του λιανεμπορίου στα μικρά μαγαζιά - Πρέπει να συμμετέχουμε στην εφαρμογή των μέτρων

Βασιλακόπουλος : Ανοιγμα του λιανεμπορίου στα μικρά μαγαζιά – Πρέπει να συμμετέχουμε στην εφαρμογή των μέτρων

Ο κ. Βασιλακόπουλος, διαβεβαίωσε πως το τρίτο κύμα πανδημίας που διανύουμε θα είναι το τελευταίο και πως το φετινό Πάσχα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πέρσι

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, για την πορεία της πανδημίας και τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβένρηση σχετικά με την μετακίνηση των πολιτών.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, το σημαντικό είναι να συμμετέχουμε στην εφαρμογή των μέτρων όποια και αν είναι αυτά.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, παρά μόνο το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του καθηγητή είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου στα μικρά μαγαζιά, εκεί όπου αποκλείεται να σημειωθεί συνωστισμός και με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις.

Ο κ. Μαυροειδάκος, με τη σειρά του, εξήγησε πώς θα λειτουργούν τα νέα περιοριστικά μέτρα λέγοντας πως για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 2 και 3, αυτές πρέπει να γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Για τον κωδικό 6, οι πολίτες πρέπει να μετακινούνται είτε πεζοί είτε με ποδήλατο. Ακόμα για τον κωδικό 4, είπε πως πλέον ο έλεγχος θα γίνεται και με την υπόδειξη επιπλέον εγγράφων που θα αποδεικνύουν το ιατρικό πρόβλημα. «Αυτό που μας απασχολεί είναι οι μετακινήσεις με οχήματα», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση εκτιμάται συνεχώς και με βάση αυτή λαμβάνονται αποφάσεις. Το σημαντικό είναι ότι σημειώνεται σταθερά μικρότερη θνητότητα σε σχέση με τον Νοέμβριο, καθώς οι ηλικίες άνω των 80 έχουν εμβολιαστεί.

Όπως είπε, τέλος Μαρτίου θα φτάσει στην Ελλάδα μια μεγάλη παρτίδα που αντιστοιχεί στο πρώτο τρίμηνο και πως ειδικά τον Απρίλιο, η δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί ραγδαία. Διαβεβαίωσε πως το τρίτο κύμα πανδημίας που διανύουμε θα είναι το τελευταίο και πως το φετινό Πάσχα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πέρσι.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024