Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Ένας στους τρεις Έλληνες είναι παχύσαρκος

Ένας στους τρεις Έλληνες είναι παχύσαρκος

Κίνδυνος τα παχύσαρκα παιδιά να γίνουν περισσότερα από τα ελλιποβαρή σε μια διετία, ενώ σε 20 χρόνια το 20% των παιδιών θα αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας

Περισσότερα από 650 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως, ενώ διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού, αλλά και της σοβαρότητας των περιστατικών, καθώς το 39% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι υπέρβαροι και το 13% παχύσαρκοι.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η συχνότητα της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο του πληθυσμού, σχετικά με την αύξηση της παχυσαρκίας παγκοσμίως, είναι η παράλληλη αύξηση και της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές.

Το 2020, ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών παγκοσμίως ανήλθε στα 107 εκατομμύρια, ενώ αν αυτή η ανοδική τάση συνεχιστεί, θα έχουμε παγκοσμίως περισσότερα παχύσαρκα από ελλιποβαρή παιδιά έως το 2022 και σε λιγότερο από 20 χρόνια, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας σε 1 στα 5 παιδιά παγκοσμίως.

Σκοπός της εταιρείας Novo Nordisk Hellas είναι να «Αλλάξουμε την Παχυσαρκία», καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, του καρδιαγγειακού νοσήματος και άλλων ασθενειών. Έτσι, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της Ελλάδας, δημιούργησε την καμπάνια ενημέρωσης «Μην το ‘χεις βάρος», καθώς και τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr όπου ο αναγνώστης μπορεί αν βρει διαθέσιμες πληροφορίες για τη νόσο της παχυσαρκίας και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της. Παράλληλα μπορείτε να παρακολουθήσετε video της καμπάνια ενημέρωσης «Μην το ‘χεις βάρος» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=HNYv7jZ7xTc

Only in

Η μεγάλη «μπίζνα» των… Pokémon στο Άμστερνταμ

Τα μεταπούλησαν σε σημαντικά υψηλότερες τιμές, σε διαδικτυακές πλατφόρμες δημοπρασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023