Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, πρόκειται για δόνηση 5,9 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ. Ο σεισμός εντοπίζεται στα 17 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, η οποία τις τελευταίες ώρες «δονείται» ασταμάτητα.
#Σεισμός αναφέρθηκε από τους χρήστες της εφαρμογής Ανιχνευτής Σεισμών σε απόσταση 9χλμ από το #Λάρισα, #Ελλάδα. 19 εκθέσεις σε ακτίνα 64χλμ. Κατεβάστε την εφαρμογή από το https://t.co/QcCpKBhRV7 για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο pic.twitter.com/q4Q87xsfPW
— Earthquake Network (@SismoDetector) March 4, 2021

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρες που συνορεύουν στα Βόρεια.
Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές που έγινε αισθητός ο σεισμός

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος συνέστησε μεγάλη προσοχή στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από χθες για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ υπογράμμισε ότι αναμένονται νέοι μετασεισμοί που θα φτάνουν ακόμα και τα 6 Ρίχτερ.
«Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί»
Πάντως δυνατοί μετασεισμοί αναμένονται για πολλές ακόμα εβδομάδες, ίσως και μήνες. Αυτό έχουν προβλέψει οι σεισμολόγοι, μετά τον μεγάλο χθεσινό σεισμό της Ελασσόνας.
Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μιλώντας εχθές στο MEGA, συνέστισε προσοχή. Ανέφερε μάλιστα ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν κλειστά και ο κόσμος να μην μπει σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.
«Ο σεισμός έγινε σε ένα γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου το οποίο απ’ ότι φαίνεται είχε εξαντλήσει το σεισμικό του δυναμικό καθότι δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6,1 Ρίχτερ. Έχουμε μια μετασεισμική ακολουθία αναμενόμενη, επειδή είχε μικρό εστιακό βάθος γύρω στα 8 χιλιόμετρα. Αυτή η ακολουθία αναμένεται να είναι πάρα πολύ ισχυρή και για αρκετές εβδομάδες μπορεί και για δυο τρεις μήνες» είπε χαρακτηριστικά.
«Έχει δώσει μεγάλα γεγονότα, ένα μετασεισμό της τάξης του 5 πολλούς 4,8. Για αυτό το λόγο ο κόσμος πρέπει να προσέχει, να είναι πολύ επιφυλακτικός, τα σχολεία επουδενί δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο. Ο κόσμος να μην πάει στα σπίτια του αν αυτά έχουν υποστεί βλάβες και αν δεν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς» συμπλήρωσε.
«Εκείνο το άλλο το οποίο θέλω να πω είναι ότι ενάμιση μήνα πριν, παρακολουθούσαμε μια μικροσεισμική δράση στο ρήγμα αυτό της τάξης λιγότερο από 3. Βέβαια δεν μας προβλημάτισε γιατί σε πολλά ρήγματα στην Ελλάδα έχουμε τέτοια φαινόμενα» υπογράμμισε.
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)











































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442