Πολυάσχολο ηλεκτρικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2021 για τη γερμανική φίρμα που ξεκίνησε την χρονιά με την αποκάλυψη της EQA, προετοιμάζει ήδη την πρεμιέρα της EQS η οποία αναμένεται να περάσει στην παραγωγή από το β΄εξάμηνο αλλά και την επόμενη «μικρή» με τα διακριτικά EQB ενώ πλέον, επιβεβαιώνει την πρεμιέρα της EQE η οποία θα αποτελέσει το ηλεκτρικό alter ego της E-Class.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής φίρμας, Ola Kallenius, στον διεθνή Τύπο η επίσημη πρώτη της EQE θα πραγματοποιηθεί στη διεθνή γερμανική έκθεση αυτοκινήτου η οποία από την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιείται στο Μόναχο και όχι στην Φρανκφούρτη με την οποία υπήρξε συνυφασμένη για περίπου 70 χρόνια.

Αυτό βέβαια θα συμβεί εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν αν και η πρεμιέρα της EQE το προσεχές φθινόπωρο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη είτε πραγματοποιηθεί σε φυσικό χώρο είτε με ψηφιακό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, είναι βέβαιο ότι η EQE θα μοιραστεί πολλά από τα χαρακτηριστικά της με την επικείμενη EQS συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής EVA η οποία έχει σχεδιαστεί εξαρχής με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση.

Ο στόχος της EQS είναι να αποτελέσει την επιτομή της πολυτελούς ηλεκτροκίνησης, δοσμένης όμως όχι με τον συνήθη τρόπο των S-Class αλλά με ένα νέο είδος πολυτέλειας και χρηστικότητας που θα προκύψει από την υπερπληθώρα ψηφιακών ευκολιών και επιλογών.

Στην περίπτωση της πιο mainstream EQE θα ακολουθηθεί μια αντίστοιχη αλλά πιο ήπια ψηφιακή λογική και ένα μείγμα επιδόσεων και άνεσης που δεν θα προβληματίζουν κανένα σε σχέση με την επιλογή ενός ηλεκτροκίνητου έναντι ενός συμβατικού αυτοκινήτου.

Αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία που να έχουν ανακοινωθεί για την EQE, η EQS υπόσχεται να προσφέρει αυτονομία έως και 700 χλμ. καθώς και την επιλογή ανάμεσα σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με διαφορετικό αριθμό μοτέρ και προφανώς κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για την EQE.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο