Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Πρόταση να αρθούν οι περιορισμοί για όσους εμβολιάζονται

Γερμανία : Πρόταση να αρθούν οι περιορισμοί για όσους εμβολιάζονται

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα το συντομότερο δυνατό.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα το συντομότερο δυνατό.

«Τώρα που οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν πλέον τον κοροναϊό και επομένως δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης, το επόμενο πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποιοι περιορισμοί μπορούν να αρθούν το συντομότερο δυνατόν γι’ αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα γρήγορο αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

«Κατά συνέπεια, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να πάνε σε θέατρα, κινηματογράφους, να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή μπυραρίες χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσουν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

Ο Σολτς αιτιολόγησε την άποψή του για χορήγηση προνομίων στους εμβολιασμένους με το επιχείρημα ότι «οι περιορισμοί του κορονοϊού παρενέβησαν βαθιά στα δικαιώματα των πολιτών. Τέτοιες βαθιές παρεμβάσεις στα δικαιώματα του ατόμου δικαιολογούνται εφόσον υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο πιο γρήγορα προχωρούμε με τον εμβολιασμό, τόσο περισσότερο θα ανακτούμε τη συνήθη καθημερινή μας ζωή σιγά σιγά», τόνισε ο αντικαγκελάριος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024