Τα σουβενίρ των διακοπών μας είναι η κύρια πηγή αναζωπύρωσης των αναμνήσεων, για τις στιγμές που ζήσαμε σε κάθε τόπο.

Νέα δεδομένα από το Club Med μάς αποκαλύπτουν ποια είναι τα πιο δημοφιλή αναμνηστικά που επιλέγουν οι τουρίστες στις διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να σε βοηθήσει να ξυπνήσεις αναμνήσεις από παλαιότερες διακοπές σου και να ταξιδέψεις νοερά, έστω, και από την άνεση του σπιτιού σου, όπως επίσης και να πάρεις μια κλεφτή ματιά από καινούργιες χώρες μέσα από τα αναμνηστικά τους, ώστε να έχεις τη λίστα με τις χώρες που θέλεις να επισκεφθείς έτοιμη, μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Από αιώρες και σοκολάτες, μέχρι ρούμι και κύκνοι prigami, παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα πιο δημοφιλή αναμνηστικά ανά τον κόσμο:

Βόρεια & Κεντρική Αμερική

Στη Βόρεια Αμερική υπάρχουν πολλές διαφορετικές κουλτούρες, αλλά οι δυο μεγαλύτερες χώρες του χάρτη έχουν αναμνηστικά που σκανδαλίζουν τους γευστικούς σου κάλυκες.

Τουρίστες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ τείνουν να φεύγουν με τις βαλίτσες τους γεμάτες τοπικά γλυκά, που έχουν επιλέξει ως δωράκι για τους αγαπημένους τους, συγγενείς και φίλους.

Το δημοφιλέστερο αναμνηστικό του Καναδά, σίγουρα δεν θα σου προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου του φύλλου που χρησιμοποιούν ως έμβλημα της σημαίας τους: είναι το σιρόπι σφενδάμου ή, αλλιώς, «maple syrup».

Στην κεντρική Αμερική και κατά μήκος του Ισημερινού, υπάρχει το ιδανικό κλίμα για ένα από τα πιο δημοφιλή αναμνηστικά ανά τον κόσμο: τον καφέ! Στην Τζαμάικα, συγκεκριμένα, υπάρχουν φυτείες της διάσημης ποικιλίας Blue Mountain, την οποία συχνά τη χαρακτηρίζουν ως μία από την καλύτερες του κόσμου.

Μερικά σακουλάκια με κόκκους καφέ και ξεμπερδέψαμε

Ευρώπη

Η ομπρέλα είναι το αγαπημένο αναμνηστικό από το Ηνωμένο Βασίλειο. Διάσημο για τον ασταθή καιρό του, δεν μας ξαφνιάζει που το αγαπημένο αναμνηστικό από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι άλλο παρά… η ομπρέλα.

Το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιρλανδία έχουν τη σοκολάτα ως το αναμνηστικό με τις περισσότερες πωλήσεις, ενώ στη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία φαίνεται πως οι τουρίστες προτιμούν κάτι αστραφτερό αντί για κάτι γλυκό, με τα κοσμήματα από κεχριμπάρι να βρίσκονται πρώτα στη λίστα με τις πωλήσεις.

Το πιο δημοφιλές αναμνηστικό της Γερμανίας είναι η μπύρα, ενώ και η Κύπρος έχει ποτό ως το αναμνηστικό με τις περισσότερες πωλήσεις: το κυπριακό κρασί.

Τι πιο ρομαντικό από ένα καλοφτιαγμένο οριγκάμι;

Ασία

Τα αναμνηστικά από τις ασιατικές χώρες αντικατοπτρίζουν τη διαφορετική κουλτούρα κάθε χώρας. Το χαρτί για οριγκάμι είναι το κορυφαίο αναμνηστικό της Ιαπωνίας, ως μνεία στους διάσημους παραδοσιακούς κύκνους οριγκάμι της χώρας.

Τα σετ καλλιγραφίας είναι το τοπ αναμνηστικό από την Κίνα, ενώ το κορεάτικο τσάι είναι το πιο δημοφιλές ενθύμιο από τη Νότια Κορέα.

Οι σκαλιστές μάσκες είναι ιδιαίτερα περιζήτητες στη Σρι Λάνκα και το Μπουτάν, ενώ τα παραδοσιακά μαχαίρια «τζαμπία», που κρεμούν συνήθως οι άντρες στη ζώνη, είναι αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι τουρίστες στην Υεμένη.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ:


Με πληροφορίες από το FollowGeorge.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο