Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q5 Sportback TFSI e PHEV: Plug-in υβριδικό νταμπλ

Audi Q5 Sportback TFSI e PHEV: Plug-in υβριδικό νταμπλ

H γερμανική φίρμα εμπλουτίζει τις επιλογές του Q5 Sportback με δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις η ισχυρότερη εκ των οποίων υπόσχεται 367 ίππους.

H πιο πρόσφατη άφιξη στην γκάμα του Q5, η coupe SUV εκδοχή του μόλις απέκτησε δύο νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις με τα διακριτικά 50 TFSI e και 55 TFSI 55 quattro.

H «βασική» plug-in υβριδική έκδοση συνδυάζει τη λειτουργία ενός δίλιτρου turbo κινητήρα βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 17,9 kWh. To σύνολο υπόσχεται συνδυαστική ισχύ 279 ίππων και 450 Nm ροπής, μεγέθη που με τη σειρά τους υπόσχονται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα.

Η ισχυρότερη 55 TFSI e εφοδιάζεται με V6 3,0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με αντίστοιχης απόδοσης μπαταρία και ηλεκτρικό μοτέρ. Η ισχύς διαμορφώνεται σε 367 ίππους και 500 Nm ροπής μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα. Αμφότερες οι εκδόσεις υπόσχονται μέγιστη ταχύτητα 239 χλμ./ώρα.

Σε επίπεδο αποδοτικότητας, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η έκδοση 50 TFSI e όσο και η 55 TFSI e εμφανίζουν μέση κατανάλωση καυσίμου 1,8 λίτρων/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνονται μεταξύ 36 και 42 γρ./χλμ. αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού.

Τα δύο plug-in υβριδικά Audi προσφέρουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης EV, Hybrid, Hold και Charge με τα δύο πρώτα να προσφέρουν το αυτονόητο ενώ το Hold, «παγώνει» την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας προκειμένου να διατηρηθεί για μετέπειτα χρήση. Το πρόγραμμα Charge επιλαμβάνεται την φόρτιση της μπαταρίας αξιοποιώντας τον κινητήρα βενζίνης.

Σε ό,τι αφορά τον συμβατικό τρόπο φόρτισης, απαιτεί περίπου οκτώ ώρες σε οικιακό δίκτυο ενώ προς το παρόν η Audi δεν έχει δημοσιοποιήσει τον χρόνο φόρτισης μέσω wallbox.

O εξοπλισμός της έκδοσης 50 TFSI e στο επίπεδο Sport περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τροχούς 18 ιντσών, φωτιστικά σώματα LED, απολήξεις εξάτμισης χρωμίου, ράγες οροφής από αλουμίνιο, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας.

Στο εσωτερικό τοποθετούνται δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, τον τριζωνικό κλιματισμό, καθώς και οθόνη 10,1 ιντσών για το infotainment που συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών τα οποία έχουν εμπλουτιστεί καταλλήλως με γραφικά προκειμένου να εμφανίζουν τις απαιτούμενες ενδείξεις του υβριδικού συνόλου.

Η ισχυρότερη έκδοση 55 TFSI e προσφέρει επιπλέον τροχούς 19 ιντσών, φωτιστικά σώματα Matrix LED, πιο επιθετικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες, πιο «σκαμμένα» πλευρικά τμήματα, φυμέ τζάμια πίσω καθώς και δυναμικούς δείκτες αλλαγής πορείας όπως επίσης και υαλοκαθαριστήρες για τα φώτα. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες από ματ αλουμίνιο, σπορ τιμόνι ενώ τα καθίσματα επενδύονται με Alcantara.

Οι νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις του Q5 Sportback είναι ήδη διαθέσιμες προς πώληση στη Γερμανία όπου ξεκινούν από τα 56.500 και τα 62.900 ευρώ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024