Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριάντ : Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσκύνημα στη Μέκκα

Ριάντ : Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσκύνημα στη Μέκκα

Σαουδική Αραβία: Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 απαιτούμενο για τη συμμετοχή στο φετινό μεγάλο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, αποφάσισε το Ριάντ

Το Yπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε ότι μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα επιτραπεί να παρευρεθούν φέτος στο χατζ, το ετήσιο μεγάλο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, ανέφερε σήμερα η σαουδαραβική εφημερίδα «Okaz».

«Το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι υποχρεωτικό για όσους επιθυμούν να έρθουν στο χατζ και θα είναι ένας από τους κύριους όρους (για να λάβει κάποιος άδεια να έρθει)», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας.

Η Σαουδική Αραβία διακυβεύει τη φήμη της για την κηδεμονία των ιερότερων τόπων του Ισλάμ στη Μέκκα και τη Μεδίνα και την ειρηνική οργάνωση του χατζ, που έχει αμαυρωθεί στο παρελθόν από θανατηφόρα ποδοπατήματα, πυρκαγιές και ταραχές.

Το 2020, το σουνιτικό βασίλειο μείωσε δραστικά τον αριθμό των προσκυνητών σε περίπου 1.000, για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού, εμποδίζοντας μουσουλμάνους να ταξιδέψουν από το εξωτερικό στο ετήσιο προσκύνημα, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία.

Το χατζ αποτελεί μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τη σαουδαραβική κυβέρνηση.

Εκατομμύρια προσκυνητές από όλο τον κόσμο πιθανότατα θα αποτελούσαν μια εστία μετάδοσης του ιού. Στο παρελθόν, μάλιστα, ορισμένοι προσκυνητές επέστρεψαν στις χώρες τους με αναπνευστικές και άλλες ασθένειες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024