Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης : Κόμμα του περιθωρίου ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα

Γεωργιάδης : Κόμμα του περιθωρίου ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα

«Η ταύτιση Τσίπρα – Κουφοντίνα και ο Πολάκης, επιβεβαιώνουν αυτό που πάντα πίστευα και πάντα έλεγα: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του περιθωρίου.

Κόμμα του περιθωρίου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι ως πρωθυπουργός «έκανε τα χατίρια του τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη»,  είπε ότι ο  Κουφοντίνας φέρεται σαν ένας «κακομαθημένος άνθρωπος», που είναι «κατά φαντασίαν κοινωνικός επαναστάτης» και πρόσθεσε: «Αντί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη βάζει τους μπαχαλάκηδες να σπάνε τα καταστήματα των ανθρώπων και να κάνουν πορείες».

«Ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα»

Ειδικότερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε : «Ο Κουφοντίνας φέρεται σαν ένας κακομαθημένος άνθρωπος, όπως μάλλον το πιθανότερο είναι, ο οποίος νομίζει ότι επειδή  είναι κατά φαντασίαν κοινωνικός επαναστάτης πρέπει η δημοκρατία, το κράτος να του φέρεται με διαφορετικό τρόπο από όλους τους άλλους και ότι  έχει δικαίωμα να φέρεται με διαφορετικό τρόπο.

To 2015 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό, το 2021 κάνει απεργία πείνας για να πάει στον Κορυδαλλό. Αντί να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, βάζει τους μπαχαλάκηδες να σπάνε τα καταστήματα και να κάνουν πορείες. Να τον χαίρεται ο κύριος Τσίπρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε υποχωρήσει στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα το ’15 και είχε νομοθετήσει μετά σκανδαλωδώς για να μπορεί ο Κουφοντίνας να έχει μια πολύ ωραία ζωή στις αγροτικές φυλακές. Άρα ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα. Το ίδιο ονειρεύεται να του κάνει τα χατίρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο που ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας».

«Ταύτιση Τσίπρα – Κουφοντίνα»

Ο κ. Γεωργιάδης, συνέχισε λέγοντας ότι «η ταύτιση Τσίπρα – Κουφοντίνα και ο Πολάκης, επιβεβαιώνουν αυτό που πάντα πίστευα και πάντα έλεγα: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του περιθωρίου. Συγκυρία τον έφερε στην εξουσία. Ποια συγκυρία; Ο πόνος του ελληνικού λαού μετά τη χρεοκοπία του ’10 και τα αναγκαστικά σκληρά μέτρα που έλαβαν  οι τότε κυβερνήσεις».

Παράλληλα ανέφερε ότι «ο Δεκέμβριος του 2008 ήταν ένα σημείο καμπής του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στην πραγματικότητα η πολιτική ισχύς του κυρίου Τσίπρα,γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του ’08. Μόνο που σήμερα δεν είμαστε στον Δεκέμβριο του ’08 . Οι συνθήκες στην κοινωνία είναι εντελώς διαφορετικές. Αν περιμένει ο κύριος Τσίπρας έναν δεύτερο Δεκέμβριο για να ξαναφουντώσει πολιτικά, προφανώς κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει, έχει απομακρυνθεί πια από όλα αυτά. Δεν υπάρχει σήμερα κανένα παλλαϊκό αίτημα υπέρ Κουφοντίνα».

Για τις δηλώσεις Κοντονή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε επίσης πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής έκανε μια σοβαρή καταγγελία λέγοντας ότι η αλλαγή του ποινικού κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ και η μείωση των ποινών σε ορισμένα αδικήματα έκρυβε μια σκοπιμότητα:

«Ο κύριος Κοντονής έκανε χθες μία πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, για την οποία ευελπιστώ ότι κάποιος εισαγγελέας θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί.Είπε ότι στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση των ποινών σε ορισμένα αδικήματα υπέκρυπτε σκοπιμότητα και μάλιστα δήλωσε διατεθειμένος να μιλήσει για συγκεκριμένες υποθέσεις εάν κληθεί από τις αρχές. Αυτή είναι μία τελείως διαφορετική οπτική. Η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα από τον Τσίπρα δεν είναι πια πολιτική απόφαση αλλά είναι προϊόν συναλλαγής, είτε πολιτικής, είτε άλλης».

Για το άνοιγμα της αγοράς

Ο υπουργός, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας ενώ ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά το γρηγορότερο:

«Έχουμε εκπονήσει το σχέδιό μας και περιμένουμε την ημέρα που θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Δεν σας κρύβω ότι αυτή η εικόνα της πανδημίας κάνει αυτήν΄τη διαχείριση πιο δύσκολη.

»» Η πτώση του ιού δεν έχει ακολουθήσει τον ρυθμό που επιθυμούσαμε και αυτό δυσχεραίνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη, τα περιστατικά είναι πολλά. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το πάρεις αψήφιστα. Από την άλλη και ο κόσμος φαίνεται ότι είναι στα όριά του. Όπως βλέπετε, μόλις φτιάχνει ο καιρός στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο. Δεν αντέχει ο κόσμος και πολύ καραντίνα ακόμα. Είμαστε σε ένα οριακό σημείο».

Σε ότι αφορά στην κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων που είναι κλειστές, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Εχθές η Κομισιόν έβγαλε έναν πίνακα για την πορεία των δαπανών ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πανδημίας. Η Ελλάδα, και είμαι περήφανος για αυτό γιατί έχω συμβάλει και εγώ από τη θέση που βρίσκομαι, πήρε τη δεύτερη καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη. Πρώτη ήταν η Σουηδία και δεύτερη η Ελλάδα. Αυτή είναι μία εθνική μας επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λύση. Όσο η αγορά και η οικονομία μένουν κλειστές, θα συνεχίσουμε».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024