
Δραματικό βίντεο καταγράφει έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία
Η στήλη τέφρας έφτασε σε ύψος 5 χιλιομέτρων
Το διαβόητο ηφαίστειο Σίναμπουνγκ στην Ινδονησία ξύπνησε και πάλι την Τρίτη για να εκτινάξει βράχους και τέφρα σε ύψος πέντε χιλιομέτρων.
Ζωές και περιουσίες δεν απειλήθηκαν, καθώς η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων έχει αποκλειστεί εδώ και χρόνια.
https://www.youtube.com/watch?v=qQ5LdAxR6d8
Το Σίναμπουνγκ, που βρίσκεται στο νησί της Σουμάτρας, παρέμενε αδρανές για αρκετούς αιώνες πριν εκραγεί το 2010 σκοτώνοντας δύο άτομα. Εξερράγη ξανά το 2013 και έκτοτε παραμένει άκρως δραστήριο. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη το 2014 και ακόμα επτά το 2016.
Σχεδόν 130 ενεργά ηφαίστεια υπάρχουν στην Ινδονησία, η οποία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς –ένα τόξο ηφαιστείων που σχηματίζεται στα όρια τεκτονικών πλακών γύρω από τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού.
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα
- «Κοκουσόμπι», ακραία ζέστη πλήττει την Ιαπωνία – Ένας νεκρός, ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία
- Φοιτητική στέγη: Ξέφρενες αυξήσεις – Πού φτάνουν τα ενοίκια [πίνακες]
- Όταν ακόμη και ο Μέσι δεν μένει στο απυρόβλητο…
- Τραγωδία στο Μάτι: Εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά
- Ο Τραμπ επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής – Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τα πυρηνικά




