Το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων θα πρέπει να είναι ταυτόχρονο εκτίμησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφέροντας πως μετά τις 15/3 δεν μπορούμε να είμαστε σε lockdown.
Όσον αφορά τα καταστήματα, η κα Παγώνη έκανε λόγο για διατήρηση της μετακίνησης με αποστολή μηνύματος.
Παράλληλα τόνισε στον ΣΚΑΪ πως όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες με πολίτες να μην φορούν έστω την μάσκα.
Σε κάθε περίπτωση παραδέχτηκε πως είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε το εάν θα ξαναπάμε σε lockdown και επεσήμανε πως ο αριθμός νοσηλευομένων ειδικά στις ΜΕΘ θα μειωθεί σταδιακά.
Όπως τόνισε η κα. Παγώνη εχθές το βράδυ γύρω στις 2 είχαμε 93% κάλυψη των ΜΕΘ ενώ πρόσθεσε πως κατά την κρίση της περάσαμε το πικ της πανδημίας.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.