Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη : Το lockdown δεν έχει νόημα - Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα, ακόμα κι εστίαση

Παγώνη : Το lockdown δεν έχει νόημα – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα, ακόμα κι εστίαση

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες κτλ, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο «θα πρέπει να ανοίξουν και τα καταστήματα της εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία. Πιο καλά ελέγχεται η κατάσταση αν είναι καθισμένοι στα τραπέζια με τις μάσκες τους παρά στα παγκάκια που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και στις πλατείες», είπε χαρακτηριστικά

Την άποψη ότι «δεν υπάρχει κανένα lockdown έτσι όπως το βιώνουμε» εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καλώντας την επιτροπή να δώσει το πράσινο φως την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να ανοίξουν άμεσα μαγαζιά και σχολεία, αλλά και μέρος της εστίασης, καθώς. όπως είπε, έτσι θα είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση με τον κόσμο.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες κτλ, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο «θα πρέπει να ανοίξουν και τα καταστήματα της εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία. Πιο καλά ελέγχεται η κατάσταση αν είναι καθισμένοι στα τραπέζια με τις μάσκες τους παρά στα παγκάκια που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και στις πλατείες», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «είναι λάθος η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα σαββατοκύριακα. Είδαμε τον συνωστισμό που υπάρχει ειδικά στα σούπερ μάρκετ.

Μιλώντας στον Antenna η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις εφημερίες της Κυριακής «οι κλίνες είναι κατειλημμένες κατά 84% σε 259 κρεβάτια ΜΕΘ. Δόθηκαν 40 κλίνες επιπλέον σε Ερυθρό, ΚΑΤ για να καλύψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα άλλα νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρη».

Η κα Παγώνη παρουσιάστηκε αισιόδοξη τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πιστεύουμε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μια αποσυμφόρηση. Υπάρχει μεγάλη πίεση και από τους non covid ασθενείς. Με καρκίνους, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακά νοσήματα. Εχουν έρθει στην κανονική ζωή οι άνθρωποι, πρέπει να έρχονται οι ασθενείς όταν έχουν προβλήματα, ανεξάρτητα αν έχουμε την covid-19. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα».

Και πρόσθεσε πως: «Ασθενείς και συγγενείς είναι πολύ πιεσμένοι. Για αυτό πρέπει να δοθούν εισηγήσεις στην κυβέρνηση από τους ειδικούς την Παρασκευή. Δεν έχει νόημα το κλείσιμο, αυτού του είδους το lockdown. Θα πρέπει λοιπόν να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο» επεσήμανε η κα Παγώνη.

Για τη διπλή μάσκα τόνισε ότι «μόνο σε κλειστούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται η διπλή μάσκα. Νοσοκομεία, Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024