Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ώρα μηδέν» για τα νοσοκομεία της Αττικής – Καλύφθηκε και η τελευταία κλίνη ΜΕΘ covid στο Αττικόν

«Ώρα μηδέν» για τα νοσοκομεία της Αττικής – Καλύφθηκε και η τελευταία κλίνη ΜΕΘ covid στο Αττικόν

Την ίδια ώρα οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία που έγιναν χτες ανήλθαν στις 259, με τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας να φτάνει τους 292 ασθενείς.

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής με τις κενές κλίνες να μειώνονται επικίνδυνα.

Οι υγειονομικές αρχές ήδη έχουν καταρτίσει σχέδιο προκειμένου να εξευρεθούν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για τους ασθενείς Covid,  ενώ από την πλευρά του το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων κάνει λόγο για καθημερινή μάχη μέσα στις ΜΕΘ.

Παράδειγμα της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας είναι άλλωστε και ο χτεσινός αριθμός των διασωληνωμένων.

Συγκεκριμένα χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα ανήλθε σε 406 ασθενείς, με το 70.4% των περιπτώσεων να αφορά άνδρες.

Την ίδια ώρα οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία που έγιναν χτες ανήλθαν στις 259, με τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας να φτάνει τους 292 ασθενείς.

Τα νοσοκομεία που έχουν μείνει χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός» και το Σισμανόγλειο, ενώ ελάχιστες είναι πλέον οι κλίνες ΜΕΘ που έχουν μείνει σε «Αττικόν», «Θριάσιο»,«Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ», «Αγία Ολγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ.

Οι κενές κλίνες σε ΜΕΘ της Αττικής ανέρχονται συνολικά σε 26.

Καλύφθηκε και η τελευταία κλίνη ΜΕΘ στο Αττικόν

Αυτή τη στιγμή το Αττικόν έχει 140 ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Covid, ενώ 33 ασθενείς νοσηλεύονται στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλαγιανάκο, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορίων που μίλησε στην ΕΡΤ στο νοσοκομείο έρχονται συνέχεια ύποπτα περιστατικά, ενώ όπως αναφέρει οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Σημειώνεται πως η Αττική φιλοξενεί σταθερά τα μισά ή και περισσότερα κρούσματα, έχοντας έτσι αναλάβει το μεγάλο φορτίο κατά την επέλαση του τρίτου κύματος.

Δύσκολη η κατάσταση, αλλά καλύτερη από τον Νοέμβριο

Από την άλλη όπως αναφέρει και ο καθηγητής Πνευμολογίας και Εντατικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά είναι καλύτερη από αυτήν που βρισκόμαστε τον Νοέμβριο.

Όπως ανέφερε στον Αnt1 ο αριθμός των διασωληνωμένων τον Νοέμβριο είχε ξεπεράσει τους 600, ενώ τώρα είναι περίπου 400.

«Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αττική, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υποχωρεί ο ιός στην Αττική

Οσον αφορά τον χθεσινό απολογισμό της πανδημίας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν άλλα 1.176 κρούσματα τις προηγούμενες 245 ώρες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τις 192.270. παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ανέρχονται σε 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.534 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 1.176 κρούσματα, σχεδόν τα μισά αφορούν και πάλι την Αττική (553), με το κέντρο της Αθήνας να συνεχίζει να «φλέγεται» με 153 κρούσματα μόνο χθες. Υψηλά ήταν τα κρούσματα ξανά στα δυτικά προάστια (89), αλλά και στον Πειραιά (92).

Εκτός Αττικής, υψηλό αριθμό κρουσμάτων εμφανίζει η Θεσσαλονίκη (111), η Αχαΐα (81), η Λάρισα (45), η Κόρινθος (26), η Εύβοια (30), η Φθιώτιδα (23) και η Αργολίδα (25).

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024