ΟΛΜΕ : Προσχηματική η συζήτηση με την υπουργό Παιδείας
Η επισκόπηση της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας και οι μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, στο επίκεντρο συνάντησης της ηγεσίας με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, Η ΟΛΜΕ, πάντως, χαρακτήρισε προσχηματική την συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι είχε μόνο επικοινωνιακή στόχευση.
Προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία δια ζώσης και των υπολοίπων σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, όπως ενημέρωσε η ηγεσία του κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Παράλληλα, τόνισε ότι σκοπός των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου είναι η συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και της καθημερινότητας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δρομολογούμε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς μας και την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως μόνιμοι διορισμοί, που διευκολύνουν τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών, έγκαιρες προσλήψεις, ψηφιοποίηση της διαδικασίας ανάληψης υπηρεσίας, που βελτιώνουν το εκπαιδευτικό έργο προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αξιολόγηση σχολικής μονάδας, και συγκεκριμένα την παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία, τη διοικητική λειτουργία και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας ως κοινότητας μάθησης, που προωθεί την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε επισκόπηση της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας, καθώς και πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την περαιτέρω θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας (πλατφόρμα για δωρεάν ελέγχους για COVID-19, ένταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στις τάξεις εμβολιασμού, δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σχολεία). Επίσης, συζητήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μονάδων, με την υπουργό να τη χαρακτηρίζει «αυτονόητο εργαλείο για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, προς όφελος των παιδιών», που πραγματοποιείται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, η κ. Κεραμέως κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς να αναγνωρίσουν εκ νέου τα οφέλη, στηρίζοντας έμπρακτα τη διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου, του έργου, αλλά και του ρόλου των εκπαιδευτικών.
Η αντίδραση της ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ, πάντως, ανέφερε στην υπουργό ότι «οι δημοκρατικές διαδικασίες απαιτούν να γίνεται διάλογος εγκαίρως, ώστε να κατατίθενται προτάσεις και να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και όχι μετά την ψήφιση και εφαρμογή των νόμων». Μάλιστα, η ΟΛΜΕ επέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «καμία βούληση για ουσιαστικό διάλογο» και ότι το κάλεσμά της «σε αυτήν την προσχηματική συζήτηση είχε μόνο επικοινωνιακή στόχευση».
Σε σχέση με την αξιολόγηση, ειδικότερα, τόνισε την πλήρη αντίθεση της νομοθετημένης διαδικασίας με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Ομοσπονδίας, γεγονός που, όπως ανέφερε, αποδεικνύεται και από τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή που προκηρύχθηκε από την ΟΛΜΕ. «Είναι πρωτοφανές το ΥΠΑΙΘ να αδιαφορεί πλήρως για την σύσσωμη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πολιτική του, που ισοπεδώνει το δημόσιο σχολείο», ανέφερε η ΟΛΜΕ.
Στη συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) παρίστατο, εκτός από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η αρμόδια υφυπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή, και η γενική γραμματέας, Σίσσυ Γκίκα.
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων
- Όσκαρ 2026: Τα μεγάλα φαβορί και οι ειδικές αγορές στην Betsson
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442