Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αρνητές... εμβολιασμού οι γιατροί - Στην Ουκρανία πετούν εμβόλια στα σκουπίδα

Κοροναϊός : Αρνητές… εμβολιασμού οι γιατροί – Στην Ουκρανία πετούν εμβόλια στα σκουπίδα

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 3.141 εμβολιασμοί στις 28 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων μόλις 90 εμβολίων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας

Νοσοκομεία στην Ουκρανία πέταξαν μερικά αχρησιμοποίητα εμβόλια κατά του κοροναϊού, αφού γιατροί δεν προσήλθαν στα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.

Η Ουκρανία μόλις ξεκίνησε τον εμβολιασμό των 41 εκατομμυρίων πολιτών της κατά του COVID-19, λαμβάνοντας μια πρώτη παρτίδα 500.000 δόσεων από την AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα ανθρώπων εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτική απέναντι στα εμβόλια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς γιατρών και νοσηλευτών της πρώτης γραμμής, ωστόσο ανέφερε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 47% των Ουκρανών δεν θέλουν το εμβόλιο.

«Είναι σημαντικό για εμάς να κατανοήσουμε πώς ρυθμίζονται όλες οι διαδικασίες, καθώς οι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν» δήλωσε σε τηλεοπτική εμφάνισή του ο Oleksandr Korniyenko.

Διαθέσιμη κάθε δόση μόνο για 2-3 ώρες

«Αυτό είναι πολύ κακό, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Εάν ένα άτομο δεν έρθει, η δόση του εμβολίου μπορεί να παραμείνει διαθέσιμη για 2-3 ώρες, και στη συνέχεια πρέπει να πεταχτεί» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Υγείας.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 3.141 εμβολιασμοί στις 28 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων μόλις 90 εμβολίων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια δεν θα πεταχτούν, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη και σε άλλες χώρες.

Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας, όπως και σε πολλές μετα-σοβιετικές δημοκρατίες, είναι παραδοσιακά επιφυλακτικό με τα εμβόλια, φοβούμενο παρενέργειες από κακής ποιότητας φάρμακα.

Αυτή η δυσπιστία επέτρεψε στην ιλαρά να εξελιχθεί σε επιδημία το 2019. Τα κρούσματα του COVID-19 αυξήθηκαν μετά από μερική άρση των έκτακτων μέτρων, ειδικά στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση δημιούργησε κινητά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει μια απότομη αύξηση της διασποράς.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024