Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Πέτρος Λαγούτης στην εκπομπή «Ευτυχείτε», μιλώντας για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό θέατρο.

Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε στη συχνή απορία των λόγων για τους οποίους ο χώρος κρατούσε το στόμα του κλειστό, παρά το γεγονός ότι η δράση ορισμένων από τα ονόματα που απασχολούν αυτές τις μέρες τη δικαιοσύνη, ήταν γνωστή εδώ και χρόνια.

Για το #eimasteoloimazi

«Είμαστε πολλοί άνθρωποι που ξεκινήσαμε το #eimasteoloimazi και συνεχίζει να αυξάνεται αυτός ο αριθμός», είπε αρχικά ο Πέτρος Λαγούτης. Και συνέχισε: «Δεν έχω δει σεξουαλική βία, αλλά εργασιακή βία έχω δει. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα κλίμα που ακόμη και οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί ή εμείς που έχουμε 20 χρόνια στη δουλειά, δεν ήταν εύκολο να το σταματήσει από συγκεκριμένους ανθρώπους και σκηνοθέτες. Ήταν μέσα στη δουλεία».

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Σε αυτές τις ιστορίες τα πρόσωπα των θυτών έχουν τη μικρότερη σημασία. Φυσικά πρέπει οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν. Μεγαλύτερο κέρδος ίσως να είναι και το ξαλάφρωμα που νιώθουν οι άνθρωποι που κατάφεραν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους όλα όσα έζησαν. Η υπόθεση του #Metoo, όμως, δεν πρέπει να περιοριστεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα».

Και ανέφερε πως πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σε αυτές τις πράξεις.

Τέλος, ο Πέτρος Λαγούτης τόνισε: «Θα ήθελα να πω στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη ποσώς μας ενδιαφέρει ο χρωματισμός οπουδήποτε κυκλώματος παιδεραστίας. Εμάς μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κύκλωμα παιδεραστίας να αποκαλυφθεί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο