Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραχιόλια Μάρτη : Τρεις ξεχωριστές επιλογές για το 2021

Βραχιόλια Μάρτη : Τρεις ξεχωριστές επιλογές για το 2021

Διακριτικές, αλλά και πιο εκκεντρικές λεπτομέρειες προσαρμόζονται σε όλα τα γούστα - και ενισχύουν πολιτιστικά ιδρύματα και φιλανθρωπικούς συλλόγους

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επιλέγουμε την «κόκκινη κλωστή δεμένη» που θα συνδυάσουμε με άλλη μια, λευκή αυτή τη φορά, για να τις βάλουμε στο χέρι μας και «να μην μας κάψει ο ήλιος». Φέτος, έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε ξεχωριστές δημιουργίες, που δεν θα αναβαθμίσουν μόνο το στιλ μας, αλλά θα συμβάλουν και σε καλούς σκοπούς

Λίγα λόγια για την ιστορία του «Μάρτη»

Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι, όπως παρατηρεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης.

Σύμφωνα με το έθιμο, την 1η του Μάρτη, οι μητέρες φορούν στον καρπό του χεριού των παιδιών τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά, για να τα προστατεύει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι ιδιαίτερα βλαβερός, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες.

Ο Μάρτης προφυλάσσει επίσης, όπως πιστεύεται, από τα κουνούπια και τους ψύλλους και ακόμα απομακρύνει τις αρρώστιες και άλλα κακά.

Οι τρεις «Μάρτηδες» που ξεχωρίσαμε

Τα μοναδικά Μαρτάκια του Μουσείου Μπενάκη

Στολισμένα με φυλαχτά, σύμβολα τύχης και στοιχεία κατεξοχήν ελληνικά, όπως οι άγκυρες, τα Μαρτάκια του Μουσείου Μπενάκη μπορούν να γίνουν ιδανική προσθήκη στο χέρι σας. Μόνο που θα πρέπει να βιαστείτε, καθώς ορισμένες εκδοχές τους έχουν ήδη γίνει sold out!

Ξεχωριστές δημιουργίες της Φλόγας

Οι μητέρες και οι εθελόντριες του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», έφτιαξαν μαρτάκια με προσωπικότητα  -αλλά κυρίως με άφθονη αγάπη. Ματάκια, λουλούδια, το σύμβολο του απείρου και χρυσές λεπτομέρειες ταιριάζουν με κάθε στιλ και βοηθούν έναν πραγματικά καλό σκοπό.

Μίνιμαλ Μαρτάκια από τα Παιδικά Χωριά SOS

Σε τέσσερα σχέδια (το ένα είναι ήδη sold out) και διακριτικές λεπτομέρειες πάνω στο ερυθρόλευκο βραχιολάκι (υπάρχει και σκέτο, για τους παραδοσιακούς), τα βραχιόλια των Παιδικών Χωριών SOS είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε φέτος τον Μάρτη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024