Ένα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν 41χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Δούλευαν για την Hermes με σκοπό να φτιάχνουν μαϊμού τσάντες και να τις πωλούν για… αυθεντικές.

Στο κύκλωμα μάλιστα που δημιουργούνται τσάντες μαϊμού στο Παρίσι φαίνεται πως εμπλέκονται περισσότερα από 20 άτομα που εδώ και πολλά χρόνια, παρήγαγε και διακινούσε πλαστές τσάντες της εταιρείας Hermès, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως το γνωστό περιοδικό μόδας, WWD, τα 9 από τα άτομα είναι πρώην υπάλληλοι τoυ διάσημου γαλλικού οίκου και έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως έξι ετών.

Ένα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν 41χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Η γνωστή εταιρεία μετρά ζημία ύψους 10,4 εκατομμυρίων ευρώ από τις τσάντες μαϊμού, οι οποίες δημιουργήθηκαν το διάστημα μεταξύ 2008 και 2012. Ο οίκος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι αυτή την ώρα. Η οργάνωση των απατεώνων εκμεταλλεύτηκε μυστικά εργαστήρια στη Γαλλία αλλά και το Χονγκ Κονγκ προκειμένου να δημιουργήσει περίπου 400 τσάντες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr