Η πόλη είναι η έδρα των ολλανδικών σιδηροδρόμων και πραγματοποιεί συναλλαγές στη θέση της ως κέντρο εξυπηρέτησης και μεταφοράς

Σύμφωνα με την britannica, η Ουτρέχτη, gemeente (δήμος), βρίσκεται στην κεντρική Ολλανδία. Βρίσκεται κατά μήκος των ποταμών Kromme Rijn (Winding, ή Crooked, Rhine), Oude (Old) Rijn και Vecht και το κανάλι Amsterdam-Rijn.

Το αρχικό ρωμαϊκό της όνομα, Trajectum ad Rhenum (Ford on the Rhine), αργότερα έγινε Ultrajectum και στη συνέχεια Ουτρέχτη.

Η πόλη είναι η έδρα των ολλανδικών σιδηροδρόμων και πραγματοποιεί συναλλαγές στη θέση της ως κέντρο εξυπηρέτησης και μεταφοράς.

Η εκπαίδευση είναι επίσης μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Επιπλέον, υπάρχει ένας διαφοροποιημένος τομέας κατασκευής. Ενώ συνολικά όλη η πόλη μαζί με το πολεοδομικό της συγκρότημα, έχει πληθυσμό περί τους 1.307 εκατομμύρια κατοίκους ‎(2019).

Η αρχιτεκτονική της αποτελεί έναν από τους λόγους που πολλοί την επιλέγουν ως προορισμό ή τόπο κατοικίας. Τα όμορφα και ιστορικά κτίρια, συνιστούν μεσαιωνικές κατασκευές που έμειναν και διαπέρασαν το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Φώτο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr