Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουτρέχτη : Η πόλη που εντυπωσιάζει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

Ουτρέχτη : Η πόλη που εντυπωσιάζει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

Η πόλη είναι η έδρα των ολλανδικών σιδηροδρόμων και πραγματοποιεί συναλλαγές στη θέση της ως κέντρο εξυπηρέτησης και μεταφοράς

Σύμφωνα με την britannica, η Ουτρέχτη, gemeente (δήμος), βρίσκεται στην κεντρική Ολλανδία. Βρίσκεται κατά μήκος των ποταμών Kromme Rijn (Winding, ή Crooked, Rhine), Oude (Old) Rijn και Vecht και το κανάλι Amsterdam-Rijn.

Το αρχικό ρωμαϊκό της όνομα, Trajectum ad Rhenum (Ford on the Rhine), αργότερα έγινε Ultrajectum και στη συνέχεια Ουτρέχτη.

Η πόλη είναι η έδρα των ολλανδικών σιδηροδρόμων και πραγματοποιεί συναλλαγές στη θέση της ως κέντρο εξυπηρέτησης και μεταφοράς.

Η εκπαίδευση είναι επίσης μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Επιπλέον, υπάρχει ένας διαφοροποιημένος τομέας κατασκευής. Ενώ συνολικά όλη η πόλη μαζί με το πολεοδομικό της συγκρότημα, έχει πληθυσμό περί τους 1.307 εκατομμύρια κατοίκους ‎(2019).

Η αρχιτεκτονική της αποτελεί έναν από τους λόγους που πολλοί την επιλέγουν ως προορισμό ή τόπο κατοικίας. Τα όμορφα και ιστορικά κτίρια, συνιστούν μεσαιωνικές κατασκευές που έμειναν και διαπέρασαν το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Φώτο

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024