Ο Γραμμένος ζητάει από την FIFA να… μαλώσει την Κυβέρνηση και τη… FIFA για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, για να προστατευτούν οι βλαχοπρόεδροι.

Το βαρέλι της αναξιοπιστίας και της ΕΠΟ δεν έχει πάτο. Ούτε αυτό της φαιδρότητας και της με κάθε τρόπο παραμονής στην καρέκλα. Ακόμη και σε μυθικά αυτογκόλ οδηγεί τους λαμπρούς εγκεφάλους της Ομοσπονδίας. Σε σημείο, να στέλνουν επιστολή τη FIFA, με την οποία να ζητούν ουσιαστικά την τιμωρία της Ελλάδας, επειδή γίνονται αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες.

Τι ζητάει με λίγα λόγια η ΕΠΟ των συμμάχων, λυκοφίλων και βλαχοπροέδρων, που τρέμουν να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους; Ζητάει να κάνουν ό,τι γουστάρουν, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία νομιμότητα, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά. Με σωματεία σφραγίδες, με τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς σε εκλογές σωματείων, με εκατομμύρια… ευχές να μοιράζονται. Με υποταγή πλήρη σε όσους θέλουν να κάνουν το κουμάντο.

Για να τα κάνουμε λιανά. Ξέρετε γιατί κατηγορεί τον Αυγενάκη και την Κυβέρνηση η ΕΠΟ; Γιατί ζήτησε από τα Σωματεία της χώρας να μπουν στο Μητρώο, άρα να νομιμοποιηθούν. Για τα όρια ηλικίας, τα οποία έχει αποδεχθεί ήδη η ΔΟΕ και φυσικά πλήττουν τον… Ψαρόπουλο, που είναι 70, άρα δεν μπορεί να κάνει τον πρόεδρο. Για το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται ως προπονητές οι απόφητοι των Πανεπιστημίων, αλλά μόνο όσοι έχουν το… βαρυσήμαντο χαρτί της Ομοσπονδίας, αλλά και για τη Συνθήκη Μακόλιν. Που αφορά την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων, στην οποία η ΕΠΟ ζητάει με το ζόρι να έχει εκπρόσωπο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα.

Σε συνέχεια της από 12/02/2021 επιστολής μου, με την οποία σας ενημέρωσα ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, παρά τις από 07/01/2021 και 05/02/2021 επιστολές που του απέστειλε η ΕΠΟ, αρνήθηκε μέχρι σήμερα να μας απαντήσει, ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση της τετραμερούς συνάντησης με τη δική του παρουσία, όπως είχατε ζητήσει με το από 4 Δεκεμβρίου 2020 έγγραφό σας, προκειμένου να συζητηθούν διατάξεις του νόμου 4726/2020, οι οποίες πλήττουν ευθέως το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι διατάξεις που παραβιάζουν την καταστατική υποχρέωση της ΕΠΟ, ως ομοσπονδίας μέλους των FIFA και UEFA να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή από τρίτους (πρβλ. άρθρο 14 παρ. 1 εδ. i και άρθρο 19 παρ. 1 του Καταστατικού της FIFA και άρθρο 7β παρ. 2 του Καταστατικού της UEFA), οι οποίες αναφέρονται και στην από 04/12/2020 επιστολή σας, είναι, όπως αναλυτικά σας εξηγήσαμε, οι ακόλουθες:

Ι. Οι διατάξεις για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, το μητρώο σωματείων και οι συναφείς νόμιμες συνέπειες.

ΙΙ. Οι διατάξεις για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όσον αφορά στη συμμετοχή τρίτων σ΄ αυτήν, τα όρια θητείας και ηλικίας για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

ΙΙΙ. Η Σύμβαση Προπονητικής της UEFA, η οποία έχει υπογραφεί από την ΕΠΟ.

ΙΙΙΙ. Τέλος, για τη συγκρότηση της εθνικής πλατφόρμας, ως προς τον συντονισμό και την ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων σύμφωνα με τη Σύμβαση Μακόλιν του Συμβουλίου Ευρώπης, στην πλατφόρμα αυτή θα πρέπει να συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Κατόπιν των παραπάνω, και σε συνέχεια της από 22 Φεβρουαρίου 2021 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κατά την οποία, αφενός αποφασίστηκε η αποστολή της παρούσας επιστολής, αφ ετέρου επιβεβαιώθηκε, εκ νέου, οτι οι διατάξεις του νόμου 4726/2020 παραβιάζουν κατάφωρα και θίγουν βάναυσα την αυτοδιοικητική λειτουργία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας προς την Ελληνική Πολιτεία, προκειμένου οι επίμαχες διατάξεις να μην ισχύσουν για το σύνολο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ήτοι την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων – Μέλη της, καθώς και τα ποδοσφαιρικά σωματεία – μέλη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Ευχαριστούμε και αναμένουμε τις ενέργειές σας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr