Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης στα σχοινιά : Αρχισε η σφοδρή αντίδραση για την... πολιτική του πληκτρολογίου

Πολάκης στα σχοινιά : Αρχισε η σφοδρή αντίδραση για την… πολιτική του πληκτρολογίου

Η άγρια επίθεση στον Πολάκη από τον δημοσιογράφο Γ. Λακόπουλο καθόλου τυχαία δεν είναι. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κάγκελα με το ύφος του Κρητικού

Δεν ξέρουμε αν ιδρώνει το αυτί του Παύλου Πολάκη με γράφονται εναντίον του ίδιου και του φίλου του Κώστα Βαξεβάνη. Όταν όμως αυτά γράφονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φιλικά προς αυτόν προσκείμενους δημοσιογράφους, τότε… κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Μάλλον θα πρέπει ο αψύς κρητικός να αρχίσει να σκέφτεται μήπως ακόμη και οι προεδρικοί του Αλέξη Τσίπρα, πέραν των «53+», έχουν αρχίσει να βαριούνται και να εκνευρίζονται με τον «πολακισμό» και τον «βαξεβανισμό» που είχε κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην Κουμουνδούρου.

Το άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου κατά του Πολάκη είναι ιδιαίτερα σκληρό. Δείχνει, όμως, και μια τάση… αποπολακοποίησης του χώρου μιας και όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι κάνει μεγάλο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί οι φωνές, οι ύβρεις, οι εκβιασμοί και οι αναφορές πεζοδρομίου να αρέσουν σε μια μερίδα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, με το πεζοδρόμιο δεν χτίζει κεντροαριστερό θεσμικό κόμμα που θα διεκδικήσει ξανά την εξουσία.

Και φαίνεται ότι στο περιβάλλον του Τσίπρα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η «κιτρινίλα», η τακτική του «Μακελειού» και η υιοθέτηση μιας ανέξοδης πολιτικής που μόνο πόλωση μπορεί να προκαλέσει, δημιουργεί προβλήματα.

Προβλήματα διείσδυσης του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο, προβλήματα με τον σκληρό πυρήνα του κόμματος, του παλιούς «Ρηγάδες», προβλήματα και με όλους εκείνους που θα ήθελαν να ψηφίσουν Τσίπρα αλλά δεν αντέχουν άλλο τα ουρλιαχτά.

Ο Λακόπουλος λέει για τον Πολάκη:

Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι ο σκηνοθέτης που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο προσκήνιο της επικαιρότητας ονομάζεται Λιγνάδης και όχι «Λιγδιάρης». Ότι είναι πλέον κατηγορούμενος και δικαιούνται να υπερασπιστεί στον εαυτό του.

Παρά είναι ψιλά γράμμα αυτά για κάποιον που προβάλλει ότι γι’ αυτόν δεν ισχύουν οι νόμοι. Όταν ο αρμόδιος για την Υγεία κοινοτικός Επίτροπος τον επέκρινε γιατί, ως υπουργός κοινοτικής χώρας, κάπνιζε σε κλειστό χώρο του απάντησε: «Δεν θα μου πει πότε θα κόψω το κάπνισμα».

Ίσως τον παρασύρει ο χυδαίος υπολογισμός: «Μιλάτε για το κάπνισμα; Όσες φορές το αναφέρατε, τόσες ψήφους πήρα!»

Ή δεν καταλαβαίνει. Αν είναι καπνιστής ας το κουβεντιάσει με τον γιατρό του. Αλλά για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους απαγορεύεται για όλους.

Το πρόβλημα Πολάκη έχει επισημανθεί και από τον Αλέξη Τσίπρα: «Πάρτε του το πληκτρολόγιο». Φωνή βοώντος. Κανείς δεν του το πήρε. Συνεχίζει απερίσκεπτα να το θέτει στην υπηρεσία της… ΝΔ. Του οφείλει και για τη εκλογική νίκη τής το 2019.

Ο Πολάκης δεν περιορίζεται καν στο χώρο της κομματικής ευθύνης του. Παρεμβαίνει σε όλα και ανατινάζει κυρίως το κόμμα του. Μια απεχθής φιγούρα που εκθέτει ένα κόμμα».

Μια απεχθής φιγούρα, είναι πολύ βαριά έκφραση, αλλά ο Λακόπουλος είπε αυτό που θέλουν να πουν κι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ρισκάρουν μια αντιπαράθεση με έναν πολιτικό που είναι έξαλλος μονίμως και που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να απαντά από το facobook και από κάτω να τον αποθεώνουν οι ακόλουθοί του.

Και συνεχίζει ο Λακόπουλος: «Κάθε φορά που μιλάει ο Πολάκης στη ΝΔ κάνουν πάρτι. Γιατί βρίσκει ακροατήριο καταγγέλλοντας το «αγροίκο πρόσωπο» της Αριστεράς».

Ο καλύτερος «χορηγός» της ΝΔ

Αυτά τα ολίγα είναι φράσεις που πολλές φορές λένε μεταξύ τους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή η στάση του Πολάκη ενισχύει τη Νέα Δημοκρατία.

Η αποδοκιμασία των troll που γράφουν με ακραίο τρόπο τις τελευταίες ημέρες, έγινε και από τον ίδιο τον Τσίπρα στη Βουλή. Ενδεχομένως αυτή η αποδοκιμασία να αφορά και τον Πολάκη, κάτι που θα φανεί αν ο πρώην υπουργός «μαζευτεί».

Όμως, οι «απέναντι» στον Πολακισμό και κατ’ επέκταση στις πρακτικές του Βαξεβάνη δεν είναι λίγοι και θα αρχίσουν να βγαίνουν σύντομα στην επιφάνεια.

Η πρόσφατη, έστω και μισή, διαφοροποίηση του διευθυντή της Αυγής και πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, Αγγελου Τσέκερη, είναι ενδεικτική. Ο Τσέκερης είπε:  «Η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρώτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά, κυρίως, γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά».

Είναι προφανής η διαφοροποίηση του στενού συνεργάτη του Τσίπρα και η προσπάθειά του να ξεφύγει από τα σκ….α που κάποιοι θέλουν να κολλήσουν στην Αριστερά.

Να θυμίσουμε ότι απέναντι στον Πολάκη έχουν βγει κι άλλοι.

Διεύρυνση με Πολάκη δε γίνεται

Στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «53+» έχουν κατά καιρούς πει στον ίδιο τον Τσίπρα ότι «κόμμα και διεύρυνση με τις κραυγές του Πολάκη δεν μπορεί να υπάρξει.

Αλλοι έχουν χαρακτηρίσει τον… ψαρά της Κρήτης ως τον «Βαγγέλη Γιαννόπουλο» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν πέρασε απαρατήρητη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος φωτογράφιζε Πολάκη και Βαξεβάνη: ««Αλλά, που είναι η δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση; Ή η δυναμική αντιπολίτευση είναι όταν ουρλιάζουμε σε όλους τους τόνους, ακατάληπτα, για να πείσουμε τον στενό εκλογικό μας πυρήνα και να αποκομίζουμε χιλιάδες ή εκατοντάδες like. Από τους ίδιους και τους ίδιους και να βράζουμε στο ζουμί μας; Αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα», σημείωσε.

Να θυμίσουμε και μια δήλωση που είχε κάνει ο Νίκος Φίλης, μετά την άθλια επίθεση του Πολάκη στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Είχε πει ο κ. Φίλης: ««Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του».

Και τέλος, να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, δεν διατηρεί καθόλου καλές σχέσεις με τον κ. Πολάκη, ειδικά μετά την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο αψύς κρητικός κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «επιδημιολόγο – συγκοινωνιολόγο».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024