Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Θα αποδείξετε ότι Τσίπρας Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται ;

Μητσοτάκης : Θα αποδείξετε ότι Τσίπρας Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται ;

«Εσείς θα ζητήσετε σήμερα από το βήμα της Βουλής να κάνει το ίδιο; Θα αποδείξετε, επιτέλους, ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν είναι το ίδιο; Εδώ είμαστε, κάντε το!», είπε σε έντονο ύφος κ. Μητσοτάκης

«Εσείς θα ζητήσετε σήμερα από το βήμα της Βουλής να κάνει το ίδιο; Θα αποδείξετε, επιτέλους, ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν είναι το ίδιο; Εδώ είμαστε, κάντε το!», είπε σε έντονο ύφος κ. Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην πρωτολογία του δεν καταδίκασε τις αναρτήσεις βουλευτών του κατονομάζοντας εκ νέου τον Παύλο Πολάκη και την κα Ελευθεριάδου.

«Είχατε την ευκαιρία να πάρετε αποστάσεις από τη χυδαιότητα που είχε την υποκίνηση του δικού σας πολιτικού χώρου. Μίλησα συγκεκριμένα. Ελευθεριάδου και Πολάκης, για τις χυδαίες αναρτήσεις τους. Ανέχεστε αυτό το λόγο; Τον ορισμό του σεξιστικού λόγου. Μπορείτε ή δεν μπορείτε να το κάνετε;

Υπάρχουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στον τοίχο με αυτή την τακτική. Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις; Ή εσείς είστε δέσμιος αυτής της λογικής;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις κατηγορίες για συγκάλυψη τόνισε ότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει τονίζοντας ότι οι αποκαλύψεις γίνονται επί των ημερών της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να πετάει λάσπη αφήνοντας ασαφή υπονοούμενο που γεννούν θεωρίες συνομωσίας και ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο «ένοχο μυστικό» για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας ρωτώ ευθέως ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κα Μενδώνη;» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το σύνολο των αρχηγών της αντιπολίτευσης ότι δεν πήραν θέση για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης. «Έχουμε πλαίσιο 9 προτάσεων. Περιμένω τη συνεισφορά σας σε αυτό το δημόσιο διάλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε την ανάρτηση του βουλευτή του Μακάριου Λαζαρίδη που είχε μιλήσει για τον Άρη Βελουχιώτη χαρακτηρίζοντάς τον «κίναιδο και παιδεραστή».

«Χρησιμοποίησε μια αναφορά «κίναιδος» που τη θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους. Του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε, γιατί η κυβέρνηση τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα υποστήριξε ότι στη δική του κυβέρνηση επελέγησαν πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο και τη στελέχωση της κυβέρνησης, που δηλώνουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι

«Γιατί κανείς ως τώρα δεν είχε επιλέξει ανοιχτά κάποιον ομοφυλόφιλο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και στη δευτερολογία του ότι επί των ημερών της ΝΔ στη διακυβέρνηση γίνονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

«Επαναλαμβάνω το ερώτημα γιατί δεν απαντήθηκε από κανένα αρχηγό. Γιατί το Metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν από μερικά χρόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε σε μια εκδήλωση οργανωμένη από την κυβέρνηση».

«Οι άνθρωποι που μιλούν σήμερα αισθάνονται άνετα να το κάνουν σήμερα. Ίσως και είναι μια φυσική διαδικασία ωρίμανσης σήμερα. Αισθάνθηκαν ασφάλεια να πουν σήμερα την ιστορία τους. Πίστευαν ότι στο παρελθόν δεν θα μπορούσαν να ακουστούν γιατί θα ήταν αδύναμοι στην εξουσία των ισχυρών,. Αυτό αλλάζει με αυτή την κυβέρνηση και είμαστε υπερήφανοι.

»Αυτό το μήνυμα στέλνουμε:  Ότι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια όλοι. Ακόμα και για υποθέσεις παραγεγραμμένες. Ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το θύτη του χωρίς να αισθάνεται ενοχές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η παραίτηση Λιγνάδη έγινε 5 ώρες μετά την πρώτη ανώνυμη καταγγελία» επανέλαβε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «καμία απολύτως συγκάλυψη στην δικαστική έρευνα, που κινήθηκε άμεσα. Έχει κάποιος στοιχεία περί συγκάλυψης της υπόθεσης; Κανείς. Σας είπα πως η κ. Μενδώνη έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα ως πρωθυπουργό της χώρας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: «αλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024