Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Ο μεταβατικός πρωθυπουργός συγκρότησε το κυβερνητικό σχήμα

Λιβύη: Ο μεταβατικός πρωθυπουργός συγκρότησε το κυβερνητικό σχήμα

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρωταρχικός στόχος του είναι να ενώσει τους Λίβυους» και ότι βασικό κριτήριό του στην επιλογή των προσώπων είναι οι ικανότητές τους. Δεν αποκάλυψε ούτε πόσοι θα είναι οι υπουργοί, ούτε τα ονόματά τους

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ανακοίνωσε απόψε ότι υπέβαλε, εντός της καθορισμένης προθεσμίας, τη σύνθεση της «Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας» στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα πρέπει να την εγκρίνει το αργότερο μέχρι τις 19 Μαρτίου.

«Υποβάλαμε σήμερα το πρωί την πρόταση και τα κριτήρια επιλογής της κυβερνητικής ομάδας στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου (…) με βάση το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται από τον οδικό χάρτη» του ΟΗΕ, είπε ο Ντμπεϊμπά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρωταρχικός στόχος του είναι να ενώσει τους Λίβυους» και ότι βασικό κριτήριό του στην επιλογή των προσώπων είναι οι ικανότητές τους. Δεν αποκάλυψε ούτε πόσοι θα είναι οι υπουργοί, ούτε τα ονόματά τους.

Επανέλαβε ωστόσο ότι επιδίωξε να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των τριών επαρχιών, της Ανατολικής, τη Δυτικής και της Νότιας Λιβύης, ώστε να μπορέσει να επανενώσει τους θεσμούς και να οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση μέχρι τις 19 Μαρτίου. Όπως και οι άλλοι θεσμοί της χώρας ωστόσο, είναι και αυτό διχασμένο, ακόμη και για τον τόπο όπου θα συνεδριάσει: ο πρόεδρός του, Αγκίλα Σάλεχ και κάποιοι βουλευτές θέλουν να γίνει αυτή η συνεδρίαση στη Σύρτη, ανάμεσα ακριβώς στη Δυτική και την Ανατολική Λιβύη, ενώ 140 βουλευτές προκρίνουν τη Σαμπράτα, στη Δυτική Λιβύη.

«Ελπίζουμε ότι το Κοινοβούλιο θα μας στηρίξει, δίνοντας γρήγορα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (…) Είμαι έτοιμος να μεταβώ σε οποιαδήποτε πόλη για να παρουσιάσω την κυβέρνησή μου» είπε ο Ντμπεϊμπά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024