Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ για το τραγούδι «El Diablo»

Eurovision: Απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ για το τραγούδι «El Diablo»

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ στην Κύπρο δέχτηκε τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για εμπρησμό ενώ ο Σύνδεσμος Θεολόγων εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» για το τραγούδι.

Απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους δέχθηκε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ της Κύπρου με αφορμή το τραγούδι «El Diablo» που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision.

Την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος Θεολόγων της χώρας εκφράζει τον «αποτροπιασμό» του για το κομμάτι ενώ πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «χριστιανοί» ζητούν την ακύρωση της συμμετοχής μέσω ψηφίσματος στην πλατφόρμα Avaaz.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» άγνωστοι απείλησαν ότι θα κάψουν το κτίριο του RIK αντιδρώντας για την απόφαση να εκπροσωπήσει το «El Diablo» την Κύπρο στη Eurovision.

Η Γενική Διεύθυνση του ΡΙΚ προέβη σε καταγγελία, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αστυνομικές Αρχές, που συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζε ότι το κομμάτι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Νωρίτερα ο Σύνδεσμος Θεολόγων είχε αναφερθεί στο κομμάτι λέγοντας ότι «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά» και πως «προάγει ουσιαστικά τη σατανολατρεία» καταλήγοντας πως: «Εάν ζητούμενοείναι απλά και μόνο η πρωτιά, καλύτερα να μην συμμετέχουμε καθόλου αν εκπροσωπούμαστε με την κάθε διαβολική υποκουλτούρα».

Το ΡΙΚ απ’ τη πλευρά του δήλωσε πως το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo». Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

Το τραγούδι «El Diablo», που ερμηνεύει η Έλενα Τσαγκρινού, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο ΡΙΚ. Τη σύνθεση υπογράφουν οι Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa. Το βίντεο κλιπ έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Μπενιουδάκης. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings ενώ την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η Σίλια Κριθαριώτη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024