Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εθνικός Κήπος : Υπαίθρια έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εθνικός Κήπος : Υπαίθρια έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Γνωστά και άγνωστα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης και της Οθωνικής Ελλάδας, μέσα από την ευαίσθητη και διεισδυτική ματιά ενός ευρωπαίου καλλιτέχνη

Υπαίθρια έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 συνδιοργανώνουν στον Εθνικό Κήπο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ο Δήμος Αθηναίων.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο, παρουσιάζονται 22 πίνακες με ορισμένα από τα 320 μοναδικά πρόσωπα που ζωγράφισε ο Benjamin Mary (1792-1846), διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βελγίου στην Ελλάδα.

Τα σχέδια φιλοτεχνήθηκαν εκ του φυσικού, κυρίως στην Αθήνα, μεταξύ των ετών 1839 και 1844.

Δημοσιεύονται πρώτη φορά και μας φέρνουν σε επαφή με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης και της Οθωνικής Ελλάδας, μέσα από την ευαίσθητη και διεισδυτική ματιά ενός ευρωπαίου καλλιτέχνη.

Μεταξύ άλλων, εικονίζονται οι Θ. Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Λ. Κουντουριώτης, Ι. Μακρυγιάννης, Χ. Χατζηπέτρου, G. Finlay, Π. Νοταράς, Θ. Φαρμακίδης, Ν. Θησεύς, Β. Πετιμεζάς, Α. Μαυρομιχάλης, Η. Σαλαφατίνος, Ι. Κωλέττης, Ι. Καρατζάς, Δ.Ν. και Κ. Μπότσαρης και άλλοι.

Περισσότερα ιστορικά στοιχεία, καθώς και πληροφορίες για τα εικονιζόμενα πρόσωπα, περιέχονται στην έκδοση του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: «Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Bέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary» (Αθήνα, 2020).

Πρόκειται για «μια έκθεση καταγραφής των ανθρώπων που έγραψαν ιστορία σε έναν χώρο που φιλοξένησε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της χώρας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024