Παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα της αγωνίας των επιχειρηματιών

Παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα παίρνει η αγωνία χιλιάδων επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους λόγω του lockdown. Η παράταση των περιοριστικών μέτρων, μέχρι τις 7 Μαρτίου αρχικά, θα κρατήσει κλειστά τα καταστήματα και κάθε άλλη απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο, αν και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το συντομότερο προκειμένου να μην καταστραφούν ολοσχερώς οι επιχειρηματίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την επόμενη Παρασκευή θα εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, και ειδικά στην Αττική και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Αν υπάρχει συνεχής επιβάρυνση των νοσοκομείων και παγίωση των κρουσμάτων πάνω από 1.000 τότε θα είναι δύσκολο να υπάρξει άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Πάντως, στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αφενός η λειτουργία του με SMS σε νέο αριθμό, ή η λειτουργία του λιανεμπορίου αρχικά με click away.

Επομένως το σχέδιο για ψώνια διάρκειας τριών ωρών και αποστολή SMS σε νέο αριθμό δεν έχει φύγει εντελώς από την λίστα των ειδικών, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα ειδικά στην Αττική.

Τέλος ακόμη ένας στόχος είναι να ανοίξει η αγορά σε όλη την χώρα από τον Απρίλιο, καθώς τότε θα έχουμε σύμμαχό μας τον καιρό, ενώ οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr