Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις στα social media για την σχέση του… 25χρονου Σάκη με την 15χρονη που διδάσκεται στους μαθητές της α’ γυμνασίου

Αντιδράσεις στα social media για την σχέση του… 25χρονου Σάκη με την 15χρονη που διδάσκεται στους μαθητές της α’ γυμνασίου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα κείμενο που διδάσκεται στην α’ γυμνασίου και το οποίο περιγράφει την σχέση ανάμεσα σε έναν 25χρονο και μία 15χρονη.

Πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που αντέδρασαν έντονα, λόγω και της περιόδου την οποία διανύουμε.

Στο βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας της α’ γυμνασίου, αναλύεται η σχέση ανάμεσα στον 25χρονο Σάκη και την 15χρονη Αλέκα, με πολλούς να λένε ότι προκαλεί, αφού διδάσκεται σε 13χρονα παιδιά.

Οπως αποκάλυψε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το θέμα αυτό με την προκλητική αναφορά σε σχολικό βιβλίο, δεν είναι καινούργιο. Και παλιότερα είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Στο απόσπασμα αυτό αναφέρεται στη σελίδα 16: «Ο Σάκης ήαν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετώ. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μια από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια, μακρύ λαιμό και μακριά χέρια και πόδια, κάπως ξερακιανή, αλλά ζόρικη.

Στα 15-16, όπως όλες τους. Η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην άλλη γωνία και οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Ηταν ο πρώτος έρωτας της τάξης.

Με απλά λόγια σε βιβλίο πρώτης γυμνασίου Νεοελληνικής Γλώσσας αναφέρεται η σχέση μιας 15χρονης με έναν 15χρονο και διδάσκεται σε 13χρονα παιδιά. Το απόσπασμα προέρχεται από βιβλίο της Ρούλας Κακλαμανάκη, ωστόσο, άλλο ένα λογοτεχνικό κείμενο να διαβάζουν κάποιοι, κι άλλο να το διαβάζουν και να το διδάσκονται μικρά παιδιά.

Και μπορεί να υπάρχουν στην εποχή μας σεξουαλικές σχέσεις 15χρονων, όμως, το να δίνεται αυτό ως φυσιολογικό για μια σχέση με 25χρονο, ασφαλώς προκαλεί εντύπωση και προβληματισμό.

Ειδικά αυτή την εποχή που τέτοιο θέμα παίρνει άλλη διάσταση όταν μιλάμε για παιδιά της πρώτης γυμνασίου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024