Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NHS εναντίον Γκουίνεθ Πάλτροου- Συμβούλευε «κομπούχα και κίμτσι» για τον κοροναϊό

NHS εναντίον Γκουίνεθ Πάλτροου- Συμβούλευε «κομπούχα και κίμτσι» για τον κοροναϊό

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας τόνισε πως οι «θεραπείες» της Γκουίνεθ Πάλτροου για τον κοροναϊό δεν συστήνονται.

Το NHS ζήτησε από την Γκουίνεθ Πάλτροου να σταματήσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κοροναϊό. Η ηθοποιός νωρίτερα είχε υπονοήσει πως μπορεί κανείς να θεραπευτεί από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του ιού ακολουθώντας «διαισθητική διατροφή», πίνοντας εκχυλίσματα βοτάνων και κάνοντας συχνά «σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας».

Η σταρ που έχει επικριθεί επανειλημμένα για την προώθηση πρακτικών και σκευασμάτων που δεν έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα, πρόσφατα έκανε μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε πως είχε περάσει κοροναϊο ο οποίος της έχει αφήσει «μακροχρόνια κόπωση και θολωμένη σκέψη».

Η ίδια ανέφερε πως, στο πλαίσιο της ανάρρωσής της και αφού επισκέφτηκε χειροπράκτη γιατρό, ακολουθεί «κετογονική διατροφή, βασισμένη στα λαχανικά», νηστεύει καθημερινά μέχρι τις 11 και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ροφήματος «κομπούχα» χωρίς ζάχαρη καθώς και κίμτσι.

Στην ίδια ανάρτηση πρότεινε μάλιστα ένα συμπλήρωμα διατροφής που εμπορεύεται η ίδια λέγοντας πως είναι ένα «εκπληκτικό κοκτέιλ βοτάνων χωρίς αλκοόλ». Τέλος πρόσθεσε: «Κάνω σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας όσο πιο συχνά μπορώ- όλα για την ανάρρωση» υπονοώντας μάλιστα πως οι «θεραπείες» της έχουν κάποια βάση. «Έχω κάνει τεράστια έρευνα και έχω βρει πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω» έγραψε.

Ωστόσο, ο καθηγητής Stephen Powis από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) δήλωσε πως οι μέθοδοι της ηθοποιού «δεν προτείνονται» ενώ προειδοποίησε σταρ και influencers για το «καθήκον ευθύνης» τους όταν μιλούν σχετικά με θεραπείες για τον κορωνοϊό.

«Τις τελευταίες μέρες ακούω πως η Γκουίνεθ Πάλτροου δυστυχώς υποφέρει από τις επιπτώσεις της Covid- 19. Της ευχόμαστε καλή ανάρρωση, ωστόσο κάποιες από τις συμβουλές που δίνει δεν είναι αυτές που προτείνει το NHS» είπε.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του κοροναϊού με σοβαρότητα και με σοβαρές επιστημονικές μεθόδους. Οι influencers που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καθήκον ευθύνης» πρόσθεσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του NHS.

Το 2018 το Goop συμφώνησε να πληρώσει σημαντικό ποσό ώστε να διευθετήσει υπόθεση που αφορούσε μη αποδεδειγμένους ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη των περίφημων κολπικών αυγών για την υγεία. Ο ιστότοπος της Πάλτροου που εμπορευόταν τα αυγά είχε υποστηρίξει πως μπορούσαν να εξισορροπήσουν τις ορμόνες, να ρυθμίσουν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους και να αποτρέψουν την πρόπτωση της μήτρας μεταξύ άλλων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024