Χρειαζόμαστε μια αναγνωρίσιμη προοπτική χαλάρωσης των μέτρων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ εν όψει της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα

Χρειαζόμαστε μια αναγνωρίσιμη προοπτική χαλάρωσης των μέτρων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ εν όψει της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα.

«Τα 16 κρατίδια αναμένουν από εμάς να παρουσιάσουμε μια στρατηγική έναρξης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Χρειαζόμαστε να γίνει αναγνωρίσιμη μια προοπτική : προς τα που θα πάμε, αυτό περιμένω από τη διάσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο» δήλωσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ σήμερα στο Ντίσελντορφ.

Εν τούτοις, προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα πολύ και πολύ γρήγορα. «Προς το παρόν, η χαλάρωση των μέτρων είναι δυνατή μόνο για να μετριαστούν σοβαρές ζημιές. Σε τελική ανάλυση, η αναμενόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε 50 ή 35 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών δεν επετεύχθη. Πιστεύω ότι απαιτούνται περισσότερες δυνατότητες διαγνωστικών τεστ για τον εντοπισμό νέων μολύνσεων εγκαίρως ώστε να καταστεί δυνατή η χαλάρωση. Η ευρεία χρήση γρήγορων διαγνωστικών τεστ είναι ένας πολύ σημαντικός προστατευτικός μηχανισμός. Όλες οι τεχνικές δυνατότητες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για αυτό» τόνισε ο Λάσετ.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) εναποθέτει επίσης ελπίδες σε μια νέα εφαρμογή η οποία ιχνηλατεί καλύτερα τις αλυσίδες επαφών.

«Θα ήθελα να δω την πανδημία και τις επιπτώσεις της να έχουν ξεπεραστούν τον επόμενο χρόνο, το Φεβρουάριο του 2022. Ελπίζω ότι (τότε) θα έχουμε κάνει τόσο πολλούς εμβολιασμούς ώστε να μπορούμε να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή και ίσως να γιορτάσουμε ξανά το Καρναβάλι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr