Στα χέρια των γερμανικών αρχών το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ευρώπη, οδηγώντας και τις α;ντίστοιχες βελγικές σε άλλους 7 τόνους. Σύλληψη του 28χρονου μεσάζοντα στην Ολλανδία.

Οι γερμανικές τελωνειακές αρχές εντόπισαν στο λιμάνι του Αμβούργου το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης που έχει γίνει γνωστό πως έχει φτάσει ποτέ στην Ευρώπη. Πρόκειται για 16 τόνους, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με βάση την τρέχουσα τιμή στην αγορά των ναρκωτικών, τα οποία βρίσκονταν σε πέντε κοντέινερ με προέλευση την Παραγουάη – κατανεμημένοι σε περίπου 1.700 δόσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες γερμανικών Μέσων, η εξέλιξη αυτή άνοιξε τον δρόμο και για τον εντοπισμό άλλων 7 τόνων της ίδιας ουσίας – και της ίδιας «παρτίδας», όπως όλα δείχνουν – αυτή τη φορά στο Βέλγιο. Παράλληλα, συνελήφθη στην Ολλανδία ένας 28χρονος, επικεφαλής μιας εταιρείας που παρέχει λογιστική υποστήριξη, ως υπεύθυνος για την εισαγωγή της παραπάνω ποσότητας κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας έκανε λόγο για σοβαρό «πλήγμα εναντίον της οργανωμένης εγκληματικότητας στα ναρκωτικά». Σημειώνεται, επίσης, ότι τα επίμαχα κοντέινερ εντοπίστηκαν μετά από συνδυασμένες κινήσεις και αναλύσεις δεδομένων που έκαναν ταυτόχρονα οι τελωνειακές αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr