Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντινγκά : Ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού με το «ερυθρόλευκο» παρελθόν

Εντινγκά : Ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού με το «ερυθρόλευκο» παρελθόν

Το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του 33χρονου Κονγκολέζου μέσου, η κίνηση-ματ του Παναιτωλικού στις αρχές Φεβρουαρίου και το γκολ-χρυσάφι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντελβίν Εντιγκά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο 33χρονος Κονγκολέζος μέσος σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Αγρινίου. Ένα τρίποντο που φέρνει τα Καναρίνια στο -2 από τον 11ο ΟΦΗ, στο +2 από την προτελευταία Λαμία, αλλά και στο +7 από την τελευταία ΑΕΛ.

Ο Αφρικανός χαφ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός, αλλά και δεύτερη συνολικά με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ενας πολύ έμπειρος μέσος, ο οποίος στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε πάνω από 280 παιχνίδια σε Γαλλία, Ελλάδα, Ρωσία και Τουρκία.

Ο Εντινγκά μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου ήταν ελεύθερος, με τον Παναιτωλικό να κάνει κίνηση – ματ και να προσθέτει στο ρόστερ του τον 33χρονο μέσο. Ο Κονγκολέζος τον περασμένο Αύγουστο ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Αντάλιασπορ και περίμενε μια πρόταση από τη Γαλλία.

Οσες προτάσεις του έγιναν όμως δεν τον ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα να μείνει… άνεργος για έξι μήνες, έως ότου αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας του Αγρινίου. Ο Εντινγκά μετά την περιπέτειά του στην Τουρκία ήθελε να γυρίσει στη Γαλλία, αλλά τα κατάφερε. Ο Παναιτωλικός τον προσέγγισε, του έκανε μια πρόταση που τη βρήκε άκρως ικανοποιητική και την αποδέχθηκε.

Στην απόφασή του έπαιξε ρόλο το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του. Ο Ντελβίν Εντινγκά είχε περάσει πολύ καλά στη χώρα μας, όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό (2013-2015), ως δανεικός από την Μονακό και χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκε την πρόταση του Παναιτωλικού.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα κάτσουν ξανά στο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο 33χρονος μέσος με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί συνολικά σε 61 παιχνίδια σε Superleague, Κύπελλο, Champions League και Europa League, έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ σε 4.010 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, είχε σκοράρει ένα γκολ στο Champions League, ένα στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο.

Το πρώτο του τέρμα με τους Πειραιώτες ήταν στις 30/10/2013 σε ένα παιχνίδι με τον Φωκικό (5-3) για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου. Στις 4/11/2014 είχε σκοράρει στην ήττα του Ολυμπιακού από την Γιουβέντους με 3-2 για τους ομίλους του Champions League και στις 4/1/2015 στη νίκη των Πειραιωτών απέναντι στον Πλατανιά με 2-1 για τη Superleague.

Στην πλούσια καριέρα του εκτός από τον Ολυμπιακό, την Μονακό και την Αντάλιασπορ, αγωνίστηκε επίσης σε Οσέρ, Σίβασπορ και Λοκομοτίβ Μόσχας.

Τις περισσότερες συμμετοχές τις είχε με την Οσέρ, στην οποία αγωνίστηκε από το 2008 έως το 2012. Ηταν η ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα. Σε αυτή την τετραετία έπαιξε σε 90 ματς, έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ σε 7.251 λεπτά.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024