Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργοί στηρίζουν Μενδώνη - «Εξαιρετική συνάδελφος» τονίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

Υπουργοί στηρίζουν Μενδώνη – «Εξαιρετική συνάδελφος» τονίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

Μετά την δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην υπουργό Πολιτισμού

Μετά την δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην υπουργό Πολιτισμού.

«Το μίσος της Αριστεράς»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τα εύσημα για την ως τώρα θητεία της Λίνας Μενδώνη χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική συνάδελφο». Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για μίσος της Αριστεράς εναντίον της κας Μενδώνη το οποίο και απέδωσε στο ότι «ως υπουργός Πολιτισμού ξεμπλόκαρε μεγάλες επενδύσεις»

«Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο» έγραψε στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπήρχαν καταγγελίες για να έχει ευθύνη

«Αν υπήρχαν καταγγελίες στο γραφείο της Μενδώνη για την επιλογή Λιγνάδη τότε έχει ευθύνη, αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η χυδαιότητα και η λασπολογία του ξεπερνούν τη φαντασία να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Μικροκομματική αντιπαράθεση

Τη στήριξή του επί της ουσίας εξέφρασε και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος υποβαθμίζοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης και των καλλιτεχνών για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη καθώς όπως είπε ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι οι τρομακτικές καταγγελίες που γίνονται, μετατρέπονται σε «μικρομομματική αντιπαράθεση».

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Συρίγος τόνισε:

Τραγικοί

«Χάνουμε την ουσία και η ουσία είναι ότι επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε διάφορα ερεβώδη να βγαίνουν στην επιφάνεια και αντί να ασχοληθούμε με την ουσία του πράγματος και να δούμε πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα για να μην το έχουνε εμπόδιο μπροστά τους νέα παιδιά, να μην αντιμετωπίζουν με τρόμο την πιθανότητα να βρούνε τέτοιους ανθρώπους στο διάβα τους, στον εργασιακό τους χώρο ή ανήλικα όντα ακόμη χειρότερα, και αντί να ασχοληθούμε με αυτό έχουμε μετατρέψει ένα τόσο σοβαρό θέμα σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Ειμαστε τραγικοί».

Ερωτηθείς αν έγιναν λάθος χειρισμοί από την κα Μενδώνη, ο κ. Συρίγος απάντησε: «Μπορεί να έγιναν λάθος χειρισμοί, επαναλαμβάνω ότι δεν το ξέρω αν έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει αλλά το μείζον είναι η κα Μενδώνη ή το μείζον είναι πώς θα ωθήσουμε περισσότερους για να βγει στην επιφάνεια τι συμβαίνει από πίσω; Έχουμε μπροστά μας τρομακτικές καταγγελίες, το ερώτημα είναι αν θα παραιτηθεί Μενδώνη; Θα λυθεί το πρόβλημα; Πως κατορθώσαμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπου η ελληνική κοινωνία αρχίζει να μιλάει, ανοίγουν στόματα, να το μετατρέψουμε σε μικροκομματική αντιπαράθεση».

«Η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να τα αποκαλύψει αυτά τα πράγματα, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να μας πει τι συμβαίνει. Μόνο Δικαιοσύνη μπορεί να το διαλευκάνει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη ζήτησε το πρωί η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, προκειμένου όπως είπε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024