Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα... παράλογα του lockdown: Ψώνια στη μια πλευρά του δρόμου, λουκέτα στην απέναντι

Τα… παράλογα του lockdown: Ψώνια στη μια πλευρά του δρόμου, λουκέτα στην απέναντι

Πρόκειται για την οδό Καραολή Δημητρίου, μια από τις κεντρικότερες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν αποτυπώνεται ο παραλογισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε έναν μόνο δήμο εντός του αστικού ιστού της πόλης

Είναι ένα από τα παράλογα του lockdown. Η εικόνα ενός κεντρικού εμπορικού δρόμου, κατά μήκος του οποίου τα καταστήματά της μιας πλευράς είναι ερμητικά κλειστά λόγω αυστηρού lockdown, ενώ από την… απέναντι πλευρά του δρόμου τα υπόλοιπα μαγαζιά λειτουργούν… κανομικότατα!

Πρόκειται για την οδό Καραολή Δημητρίου, μια από τις κεντρικότερες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν αποτυπώνεται ο παραλογισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε έναν μόνο δήμο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Μετά την ένταξη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην κόκκινη ζώνη, τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου, καθώς η άλλη ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά. Αυτό προκαλεί σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι πρακτικά υποχρεούνται να επιστρέφουν είτε στις 6 το απόγευμα είτε στις 9 το βράδυ, ανάλογα με την πλευρά στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους! Και τις εύλογες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς αντιστοίχως είναι ανοιχτά τα καταστήματα μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο Βλάσσης Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, και ιδιοκτήτης δύο ζαχαροπλαστείων στον ίδιο δρόμο, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, τα οποία όμως είναι στα όρια διαφορετικών δήμων. Έτσι αναγκάζεται να κλείνει το ένα στις 6 και το άλλο στις 9.

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο «κόκκινο», αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά που είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο», αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι όταν ο κόσμος θέλει να ψωνίσει κάτι, απλά αλλάζει γειτονιά και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή. Και στον συγκεκριμένο δρόμο, το μόνο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι απλώς να… αλλάξουν πεζοδρόμιο!!!

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024