Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ : Στάση εργασίας την Τρίτη και πορεία

ΠΟΕΔΗΝ : Στάση εργασίας την Τρίτη και πορεία

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (10:00 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. (ΠΟΕΔΗΝ)

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (10:00 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. (ΠΟΕΔΗΝ).

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 10:00 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στην Περιφέρεια την ίδια ώρα στις ΥΠΕ. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κοροναϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

Συνθήκες πολέμου

Για συνθήκες «πολέμου» κατά την εφημερία χθες, Κυριακή, στα νοσοκομεία της Αττικής, ανάλογες με την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ταυτόχρονα, σήμανε συναγερμό και για την πληρότητα των ΜΕΘ-Covid καθώς υπάρχουν μόνο εννέα κενές κλίνες σε σύνολο 239 στην Αττική.

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής εισήχθησαν συνολικά την Κυριακή 152 θετικά και 21 ύποπτα περιστατικά κοροναϊού.

Αττικό: Εισήχθησαν 39 ασθενείς
Ευαγγελισμός: Εισήχθησαν 60 ασθενείς
Σωτηρία: Εισήχθησαν 25 ασθενείς
Σισμανόγλειο: Εισήχθησαν 28 θετικά και 21 ύποπτα κρούσματα.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει πως «γεμίζουν οι κλινικές και ανοίγουν νέες», ενώ τα «νοσοκομεία πλημμυρίζουν με ράντζα γενικών περιστατικών», όπως το «Αττικό» όπου χθες, Κυριακή, εισήχθησαν 131 ασθενείς γενικά περιστατικά.

Ο ίδιος σημειώνει πως γέμισαν σχεδόν και τα τρία νοσοκομεία που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κοροναϊού («Αμαλία Φλέμινγκ», «Δυτικής Αττικής», «Παμακκάριστος»).

«Διασωληνωμένα περιστατικά κορωναϊού μένουν πια πολλές ώρες στις κλινικές εως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Δόθηκαν επτά κλίνες στο ΚΑΤ, δέκα στο ‘Αττικό’ και πέντε στο ‘Θριάσιο’ και γέμισαν αμέσως» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στον «Ευαγγελισμό» οι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ είναι 38 και είναι γεμάτες και μόνο σε πολύ έκτακτη ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες έξι κλίνες στη ΜΑΦ γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής. «Γι’ αυτό και γεμίζουν με 38 ασθενείς» λέει ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας πως στο «Σωτηρία» η ΜΕΘ είναι πλήρης με 84 ασθενείς

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Σε σύνολο 239 ΜΕΘ-Covid στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένουν αυτή τη στιγμή μόλις εννέα κενές -δύο κλίνες στο ΚΑΤ, έξι στο Αττικό και μία Θριάσιο.

Σωτηρία: Πλήρης η ΜΕΘ με 84 ασθενείς.

ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 14 κλίνες

Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες

Σωτηρία: Νοσηλεύονται 84 ασθενείς στις 84 κλίνες

Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 38 ασθενείς στις 38 κλίνες. Σε πολύ έκτακτη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν οι άλλες έξι κλίνες στη ΜΑΦ λόγω εργασιών. Προς το παρόν δεν χρησιμοποιούνται.

Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 11 κλίνες

ΕΛΠΙΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 4 κλίνες

Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες

Θριάσιο: Νοσηλεύονται 16 ασθενείς στις 17 κλίνες – «Σήμερα εφημερεύει και γίνεται χαμός από περιστατικά χωρίς κενό κρεβάτι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες σε κλινικές για νοσηλεία» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος

Αττικό: Συνολικά 130 οι νοσηλεύομενοι ασθενείς με κορωνοϊό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 27 ασθενείς στις 33 κλίνες.

«Πάμε για λειτουργία αυτοσχέδιων αν δεν σταματήσει αυτή η κρίση» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κρίσιμη κατάσταση και στην Πάτρα

Για «κρισιμότατη κατάσταση» και στην Πάτρα κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Νοσοκομείο ΡΙΟ της Πάτρας. Συνομιλήσαμε με τη διοίκηση και τον υπεύθυνο καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Μαραγκό. Μας περιέγραψαν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Το νοσοκομείο γέμισε τις δύο κλινικές με 47 θετικά περιστατικά και επτά ύποπτα κρούσματα. Σήμερα για να ανταπεξέλθει στην εφημερία άνοιξαν και τρίτη κλινική» αναφέρει.

«Το Σαββατοκύριακο γέμισαν οι κλίνες ΜΕΘ και άνοιξαν μία νέα ΜΕΘ 8 κλινών. Νοσηλεύονται 16 διασωληνωμένοι στις 21 κλίνες. Και στον ‘Άγιο Ανδρέα’ νοσηλεύονται 4 διασωληνωμένοι στις 9 κλίνες ΜΕΘ. Απομένουν δέκα κλίνες κενές ΜΕΘ και εξυπηρετούν όλη τη Δυτική Ελλάδα» συμπλήρωσε

Παράλληλα, ο καθηγήτης ανέφερε πως αναμένει έξαρση κρουσμάτων από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024