Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamanif : Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών - Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την υπόθεση

Lamanif : Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών – Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την υπόθεση

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη

Ξεφεύγει από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης, η υπόθεση της ολιγοήμερης εξαφάνισης, του τράπερ, Lamanif, καθώς αποκάλυψε ένα καλά κρυμμένο σκοτεινό κόσμο με μαύρο χρήμα, ναρκωτικά και σαδομαζοχιστικά κυκλώματα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε σε πρώτη φάση να διαπιστώσουν τι κρύβεται πίσω από την απόφαση του 24χρονου τράπερ να εξαφανιστεί.

Οι Αρχές γνωρίζουν για πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, και αναμένεται η κατάθεση του ίδιου για να ξεκινήσει η έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών. Ο νεαρός τράπερ, μετά τη νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική αναρρώνει στο σπίτι με τη μητέρα και τη γιαγιά του και αναμένεται, όπως μεταδίδεται,  μέσα στην εβδομάδα να ανέβει τα σκαλοπάτια της Ασφάλειας για να δώσει λεπτομερή κατάθεση.

Το ροζ βίντεο, οι εκβιασμοί και το κύκλωμα με αφέντρες

Υπενθυμίζεται ότι ο Lamanif, κατά κόσμον Λάμπρος Μανιφάβας, εξαφανίστηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου από το σπίτι ενός φίλου του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το σπίτι κατέγραψε σε βίντεο την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του πιεσμένος από τους εκβιασμούς που δεχόταν από συγκεκριμένο κύκλωμα με αφέντρες. Ο νεαρός, αποχαιρετούσε φίλους, γνωστούς και εχθρούς, λέγοντας πως πρέπει να θυσιαστεί ο ένας για να σωθούν οι υπόλοιποι.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση ενός ροζ βίντεο, που τον απεικονίζει να φοράει γυναικείο εσώρουχο και να γλείφει μια γυναικεία πατούσα.

Κατόπιν αυτού ο 24χρονος ανέβασε βίντεο όπου ανέφερε τα εξής: «Είχα μπλέξει σε ένα κύκλωμα με αφέντρες. Μία από αυτές είναι στο βίντεο. Τις είχα γνωρίσει στο μαγαζί όπου δούλευα υποδοχή στη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε σπίτι τους, ξεκινήσαμε να πίνουμε και πήραμε και LSD. Εγινε μια φορά και τις επόμενες με εκβίαζαν με το βίντεο. Από τότε μου έπαιρναν λεφτά και με απειλούσαν. Είμαι 24 ετών και θέλω να αυτοκτονήσω. Αυτό πιστεύω ότι θέλατε εξαρχής όλοι όσοι το ανεβάσατε…».

Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία βοήθησε να βρεθεί ο 24χρονος, «κρυβόταν κάπου γιατί δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του». Πρόσθεσε δε, ότι «οι καταγγελίες που δεχτήκαμε ήταν ιδιαίτερα σοβαρές γιατί μιλούσαν για τα κυκλώματα που δρουν στον χώρο του εκεί τον χειμώνα, που του είχαν κλείσει ένα ραντεβού ότι “έλα εδώ στο Σέιχ Σου”, δηλαδή πάρα πολλά που πιστεύω ότι οι Αρχές πρέπει να ερευνήσουν για να μην υπάρξουν θύματα. Όχι μόνο σε αυτόν τον χώρο και γενικά στο διαδίκτυο. Γιατί είδαμε ότι προηγήθηκε στο ροζ βίντεο. Μιλήσαμε με κάποια κοπέλα που συστήθηκε ως αφέντρα. Υπάρχει αυτό και τελευταία παίρνει διαστάσεις, μας συστήθηκε και μας είπε κάποιες άλλες πληροφορίες σχετικές» κατέληξε.

Οι έρευνες των αρχών

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προσπαθεί να εντοπίσει το στίγμα του ροζ video, το οποίο θα τους βοηθήσει στο να εντοπίσουν το ποιος ή ποιοι το επεξεργάστηκαν.

Ενδεχομένως μάλιστα να τους οδηγήσει και στον υπολογιστή μέσω του οποίου ανέβηκε στα social media.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ο νεαρός τράπερ ντράπηκε από το ροζ βίντεο και τα σχόλια που ακολούθησαν και έφτασε σε ένα σχετικό αδιέξοδο. Οπως αναφέρει το protothema, το ροζ βίντεο των 25 δευτερολέπτων, διαπιστώθηκε ότι δεν ανέβηκε στο Διαδίκτυο, αλλά διακινήθηκε από χρήστες των social networks χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής εικόνα, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξακριβωθεί ποιος είναι ο αρχικός διακινητής.

Ακόμη και μια ειδική πλατφόρμα όπου ανεβαίνουν υβριστικά και εκβιαστικά βίντεο ψάχτηκε, όμως δεν βρέθηκε ούτε εκεί το απαγορευμένο υλικό.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Lamanif γνωρίζει ποιος είναι ο «οπερατέρ» του ροζ βίντεο και συνεπώς ποιος έκανε την αρχική διακίνηση. Ουσιαστικά, το αναφέρει και στο σύντομο βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του για να αναγγείλει την εξαφάνισή του, κάνοντας λόγο για κύκλωμα με αφέντρες. Πρόκειται για ένα σαδομαζοχιστικό γκρουπ που τα μέλη του κάνουν χρήση σκληρών παραισθησιογόνων και επιδίδονται σε ακραίες ερωτικές δραστηριότητες. Εκεί, παίζονται και μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ όποιος μπει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο δύσκολα βγαίνει χωρίς να έχει συνέπειες.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που κάνουν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι στον χώρο της τραπ, υπάρχει ένας ανελέητος πόλεμος  για το ποιος θα ηγηθεί και θα ελέγξει τον χώρο. Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν και τη διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται στον σκοτεινό κόσμο των σαδομαζοχιστικών ομάδων και της τραπ μουσικής.

Εκτινάχθηκε η δημοφιλία του

Γεγονός είναι πάντως ότι η δημοφιλία του Lamanif, έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Το νέο του τραγούδι με τίτλο «Joker» που ανέβασε στο YouTube δύο ημέρες πριν εξαφανιστεί, εκτοξεύτηκε στην κορυφή της εγχώριας τραπ σκηνής με περισσότερα από 1.147.000 views μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αποσπώντας 24.000 likes, ενώ οι εγγεγραμμένοι στο προφίλ του αγγίζουν τις 19.000. Πριν από την εξαφάνισή του, τα βίντεο με τους υβριστικούς στίχους που ανέβαζε δεν ξεπερνούσαν τις μερικές χιλιάδες.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024