Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ως περιφέρεια Αττικής πράξαμε όχι απλώς τα δέοντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και πολλά πλέον αυτών»

«Ως περιφέρεια Αττικής πράξαμε όχι απλώς τα δέοντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και πολλά πλέον αυτών»

Η αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη  μίλησε στο in.gr

Η πρόσφατη χιονόπτωση ήταν ….αποκαλυπτική. Έφερε στο φως τα πάντα. Το λευκό του χιονιού φώτισε κάθε κύτταρο του κρατικού μηχανισμού, της αυτοδιοίκησης και φυσικά κάθε φορέα όπως η ΔΕΔΗΕ για παράδειγμα. Τίποτα πια δεν είναι ικανό να κρύψει στο σκοτάδι όσες δυσλειτουργίες παρουσιάστηκαν και αφορούσαν αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων, ασάφειες αρμοδιοτήτων και ελλείψεις σε εκπαίδευση, στελέχη και μηχανήματα. Εμείς, μιλήσαμε με την Λουκία Κεφαλογιάννη αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα διότι ήταν παρούσα στα γεγονότα από την αρχή ως το τέλος και οι παρόντες δικαιούνται να εκφράζουν άποψη. Εκτός των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την χιονόπτωση θελήσαμε να μάθουμε από την ίδια σχετικά με τις ενέργειες του τομέα ευθύνης της αναφορικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, της επισιτιστικής κρίσης που δημιούργησε σε χιλιάδες συμπολίτες μας και άλλα πολλά. Εν κατακλείδι, το γεγονός πως η κα Κεφαλογιάννη λίγο μετά το έντονο καιρικό φαινόμενο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, φανερώνει πως το χιόνι τελικά αποκάλυψε και τους εκπροσώπους των θεσμών που φανερώνονται ενώπιων των πολιτών.

 

Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τη σφοδρή χιονόπτωση που χτύπησε την Αττική και τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε αλλά και τις παθογένειες της κρατικής μηχανής που ανέδειξε. Πόσο έτοιμοι ήσασταν στον Βόρειο Τομέα να διαχειριστείτε ένα καιρικό φαινόμενο όπως η «Μήδεια»;

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είχε τεθεί ήδη πριν την έναρξη της χιονόπτωσης σε πλήρη επιφυλακή και κινητοποιήθηκε με το ξέσπασμα της κακοκαιρίας για τη διαχείριση και αντιμετώπισή της. Η επέμβαση ήταν άμεση στον Βόρειο Τομέα για τη διάνοιξη των κεντρικών οδικών αρτηριών ευθύνης μας και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Παραμείναμε παρόντες από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πολίτες συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτουμε και πέραν των αρμοδιοτήτων μας για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ο Περιφερειάρχης ήταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή, όπως και εγώ προσωπικά μαζί και με άλλα στελέχη της Περιφέρειας βρεθήκαμε από νωρίς στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη Διεύθυνση Έλεγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό. Αλλά δεν μείναμε στις συμβατικές μας αρμοδιότητες. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή για τη διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η πτώση δέντρων παρεμβαίνοντας όπου μπορούσαμε για την ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

Οι επιχειρήσεις μας εστίασαν στη διασφάλιση της προσβασιμότητας των δρόμων, ακόμα και αυτών που δεν ήταν ευθύνη μας. Συνεργεία της Περιφέρειας με προσωπικό, μεταξύ των οποίων και υλοτόμοι, σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό της Πυροσβεστικής συνέδραμαν στις περιοχές όπου παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων. Εκτός της διάθεσης προσωπικού, θέσαμε στην υπηρεσία των Δήμων εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και ειδικά μηχανήματα JCB με στόχο να διευκολυνθεί το έργο του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά. Ειδικά για τον Βόρειο Τομέα, αντίστοιχα με την περίπτωση του ανεμοστρόβιλου που έπληξε τον περασμένο Οκτώβριο τα βόρεια προάστια, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ εξασφαλίσαμε εκ νέου χώρο για να αποθέσουν οι όμοροι Δήμοι τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά προκειμένου να επανέλθουν οι πόλεις σε κανονικούς ρυθμούς.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος πόσο ικανοποιημένη είστε από τη διαχειριστική ικανότητα που επέδειξαν οι υπηρεσίες σας στον Βόρειο Τομέα;

Κόντρα στις όποιες παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και των προβλημάτων που δημιουργούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε επίπεδο συντονισμού – που ασφαλώς είναι ένα ζήτημα που με επίκεντρο τη συγκεκριμένη κακοκαιρία η Πολιτεία θα πρέπει να εξετάσει- ως Περιφέρεια Αττικής πράξαμε όχι απλώς τα δέοντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και πολλά πλέον αυτών.

Όπως αποδείχθηκε τα δέοντα δεν ήταν αρκετά. Χιλιάδες συμπολίτες μας και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού έμειναν χωρίς ρεύμα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Κατανοώ απόλυτα τις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρισμό και νερό. Σε δύσκολες καταστάσεις, αυτό που προέχει είναι να δίνεις λύσεις όπου μπορείς και αυτό πράξαμε. Πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε ότι είχαμε να κάνουμε με ένα καιρικό φαινόμενο που έπληξε με πρωτόγνωρη σφοδρότητα την Αττική. Θεωρώ ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να τεθεί στο τραπέζι ο καλύτερος συντονισμός των αρμόδιων φορέων λειτουργώντας στη βάση ενός πιο ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου ώστε σε μια επόμενη κακοκαιρία να έχουμε βελτιώσεις το βαθμό ετοιμότητάς μας.

 

Στο μέτωπο του κορωναϊού, ποια ήταν η ανταπόκριση του τομέα ευθύνης σας στην Περιφέρεια Αττικής προς αντιμετώπιση της πανδημίας;

Οι συνθήκες της πανδημίας απαίτησαν εγρήγορση, ετοιμότητα και συντονισμό ενεργειών από μέρους της Διοίκησής μας. Κινηθήκαμε άμεσα με γνώμονα πάντα την ασφάλεια του πληθυσμού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί από την πρώτη στιγμή. Η υποστήριξη του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, λόγω και της ιατρικής του ιδιότητας, ήταν αμέριστη και πολύτιμη σε θέματα που απαιτούσαν άμεση επίλυση. Σταθήκαμε δίπλα στον συνάνθρωπο και συνταχθήκαμε με τις προσπάθειες της Πολιτείας με σκοπό την πλήρη κινητοποίηση και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, εφαρμόζοντας στοχευμένες δράσεις και πολιτικές κοινωνικής στήριξης. Ενεργοποιήσαμε τη γραμμή 1110 με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, εν μέσω κορωναϊού. Στη βάση της πολιτικής της Περιφέρειας κατά του COVID ως Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας προμηθευτήκαμε και διανείμαμε είδη αυτοπροστασίας -γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά, μάσκες- στους εργαζομένους μας, στους Δήμους χωρικής μας αρμοδιότητας αλλά και σε φορείς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης», όπως η Αστυνομία, η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι παιδικοί σταθμοί και άλλα ιδρύματα. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε σε εθελοντικές αιμοδοσίες, μεριμνήσαμε για την προστασία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ειδικά στον Βόρειο Τομέα που διαθέτουμε και τις περισσότερες πανελλαδικά, πραγματοποιήσαμε πρόσθετους ελέγχους για να διαπιστώσουμε την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και θέσαμε τη λειτουργία των δομών υπό συνεχή επιτήρηση από τις αρμόδιες διευθύνσεις μας.

Η πανδημία επηρέασε τον σχεδιασμό σας στους τομείς αρμοδιότητάς σας;

Παρά το προφανές, η πανδημία δεν φρέναρε τον σχεδιασμό μας σε άλλους καίριους τομείς, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Καταφέραμε να παραδώσουμε σε 10 Δήμους καφέ απορριμματοφόρα και κάδους αλλά και κυτία ανακύκλωσης για τη διαλογή των υλικών ανακύκλωσης και των οργανικών αποβλήτων στην πηγή, και να μη παρεκκλίνουμε από το μεγάλο στοίχημα για μία Καθαρή Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω υγειονομικής κρίσης, από τον Βόρειο Τομέα έγινε η εκκίνηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με τη χορήγηση της πρώτης άδειας λειτουργίας χώρου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Εν μέσω πανδημίας έγινε και η προώθηση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου, στο πλαίσιο του οποίου κάθε πολίτης της Αττικής θα αποκτήσει τη δική του ηλεκτρονική κάρτα Υγείας, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται ενός τύπου προσωπικού alarm αναφορικά με την ενημέρωση και υπενθύμιση των απαραίτητων προληπτικών εξετάσεων στις οποίες θα πρέπει περιοδικά να υποβάλλεται βάσει ηλικίας και ιατρικού ιστορικού ώστε να διασφαλίζεται η καλή του υγεία και να προλαμβάνονται σοβαρά νοσήματα. Πρόκειται για ένα «ορόσημο» στον τομέα της υγείας σε επίπεδο πρόληψης που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και προσεγγίζει ο πολίτης τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη σημασία που του αποδίδει.

Η πανδημία, μεταξύ άλλων, επέφερε πολλαπλασιασμό των ομάδων πληθυσμού που στράφηκαν στις κοινωνικές δομές των δήμων προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι λόγοι είναι γνωστοί και μεταξύ άλλων η αναστολή εργασιών για επιχειρήσεις που προκάλεσαν νέα γενιά ανέργων. Ως Αντιπεριφερειάρχης οι αυξητικές αυτές τάσεις σας προβληματίζουν και πως μπορείτε να συνδράμετε απευθείας είτε μέσω δήμων στη δημιουργία ισχυρών κοινωνικών δομών;

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας προσπαθήσαμε ουσιαστικά να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Έπειτα από ενέργειες του Περιφερειάρχη και με χρηματοδότηση του Υπουργού Εσωτερικών συντονίσαμε «γεύματα αγάπης» σε κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Στον Βόρειο Τομέα για έναν ολόκληρο μήνα χάρη στη συμβολή και των εθελοντών από τους 12 Δήμους χωρικής μας αρμοδιότητας, στήθηκε μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης παραδίδοντας συνολικά σε καθημερινή βάση 3.620 έτοιμα γεύματα σε ευπαθείς ομάδες. Μοιράσαμε επιπλέον τρόφιμα σε Ιδρύματα και ενορίες του Βορείου Τομέα, ενώ αναδείξαμε όπου χρειάστηκε και τις πρωτοβουλίες των ιδιωτών που στάθηκαν αρωγοί με αντίστοιχες χορηγίες στους Δήμους των βορείων προαστίων. Ως Βόρειος Τομέας ήμασταν η πρώτη από τις συμπράξεις της Περιφέρειας που προχώρησε σε διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 4.000 ευάλωτους συμπολίτες μας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ.

Συντονίσαμε ενέργειες ενημέρωσης των Δήμων του Βορείου Τομέα με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις δυνατότητες τους να στηρίξουν τα «κόκκινα» νοικοκυριά μέσα από τη σύσταση Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. Και ήδη Δήμοι του Βορείου Τομέα έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρωτοβουλία αυτή όπως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής που προχωρά στη σύσταση Γραφείου που θα αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας για την πρώτη κατοικία, ενώ όσοι διέθεταν παρόμοιες δομές τις έχουν αναδιοργανώσει.

Σε μια εποχή που τόσο η παρατεταμένη οικονομική κρίση όσο και η πανδημία του COVID έχουν ανατρέψει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, είναι σημαντικό να λαμβάνεται μέριμνα για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Δώσαμε κοινωνικό πρόσημο ακόμα και σε δράσεις ανακύκλωσης όπως στην περίπτωση της αξιοποίησης της κοπής των κορμών των δέντρων που ξεριζώθηκαν από την καταιγίδα με τη διάθεση της ξυλείας για καύσιμη ύλη στα κοινωνικά ευάλωτα νοικοκυριά των εμπλεκόμενων Δήμων. Και είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν ακόμα και στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με τον κατάλληλο συντονισμό Πολιτείας, πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, μπορούμε να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κυρία Κεφαλογιάννη η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στην ανάσχεση της ανεργίας κα με ποιους τρόπους;

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι εκείνη που χαράσσει πολιτική αλλά μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες που μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα στη στήριξη της απασχόλησης αξιοποιώντας ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα αλλά και υλοποιώντας δράσεις σε επίπεδο Περιφέρειας. Όσον αφορά στην Αττική, ως Διοίκηση μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων. Ενισχύσαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID στην Αττική με πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ. Δημιουργήσαμε ειδική πλατφόρμα για τη φιλοξενία και λειτουργία e-shop προσφέροντας σε κάθε επιχείρηση της Αττικής που το επιθυμεί, τη δυνατότητα να δημιουργήσει και λειτουργήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεν μένουμε αδρανείς αλλά ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες εργαζομένων και επαγγελματιών προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στήριξης και βελτίωσης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Αυτό αποτελεί και σταθερή μας μέριμνα ανεξαρτήτως COVID.

Με τα ρέματα του βορείου τομέα, όπου παρατηρούνται προβλήματα τόσο με απορρίμματα και μπάζα, ποιες οι δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών;

Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην αντιπλημμυρική προστασία της περιφερειακής μας ενότητας με καθαρισμούς ρεμάτων, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και εργασίες αντιστήριξης των πρανών στα ρέματα. Με τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφερειακής μας Ενότητας και με προσωπική μου παρουσία έχουμε πραγματοποιήσει σειρά αυτοψιών στα ρέματα του Βορείου Τομέα. Παρεμβαίνουμε σε κάθε καταγγελία παρανομίας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο περιοχές σε μία ενδεχόμενη ισχυρή βροχόπτωση, όπως συνέβη με περιστατικό ρίψης μπάζων στο ρέμα Πύρνας, αλλά και στον καθαρισμό του ρέματος «Βριλησσός» σε σημείο όπου είχαν εναποτεθεί μεγάλες ποσότητες ογκολίθων. Επίσης, με τη συνεργασία των Δήμων έχουμε καταγράψει τα προβληματικά σημεία και έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών και αντιστηρίξεων σε ρέματα του Βορείου Τομέα. Όσον αφορά στον Ποδονίφτη, αναλάβαμε πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να ενεργοποιηθεί εκ νέου η διαδικασία για τη συνολική διαχείριση και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος όλου του ρέματος. Ήδη με απόφαση του Υπουργείου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης τεχνικού συμβούλου για την ωρίμανση των σχετικών μελετών. Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία μας φέραμε σε επαφή τους Δήμους Χαλανδρίου και Φιλοθέης – Ψυχικού προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο σημείο όπου ο Ποδονίφτης περνά κάτω από τη Λεωφ. Κηφισίας και στενεύει η διατομή του αγωγού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει η αντιπλημμυρικά ανοχύρωτη οδός Κόδρου.

Αναφορικά με το ρέμα Σαπφούς, η τελευταία εξέλιξη είναι η θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Υποδομών να αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής την κατασκευή του έργου. Οπότε το 2021 στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, να επισπεύσουμε την έγκριση της τελικής μελέτης ώστε το συντομότερο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου. Η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία των βορείων προαστίων αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα και προσωπικό μέλημα του Περιφερειάρχη. Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση σε κάθε μελέτη και αντιπλημμυρικό έργο στον Βόρειο Τομέα.

Στο τομέα της ανακύκλωσης και γνωρίζοντας της περιβαλλοντικές σας ευαισθησίες, που βρισκόμαστε;

Στον Βόρειο Τομέα έχουμε ξεκινήσει δυναμικά να ξεριζώνουμε παλιές συνήθειες με στόχο να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια «πράσινη» Αττική βιώσιμης ανάπτυξης. Παρά τα εμπόδια που μας όρθωσε ο COVID, εν μέσω πανδημίας καταφέραμε να παραδώσουμε σε 10 Δήμους καφέ απορριμματοφόρα και κάδους, αλλά και κυτία ανακύκλωσης, προχωρώντας στον σχεδιασμό μας για τη διαλογή των υλικών ανακύκλωσης και των οργανικών αποβλήτων στην πηγή, και να μη παρεκκλίνουμε από το μεγάλο στοίχημα για μία Καθαρή Αττική. Αξιοποιώντας την περίοδο της καραντίνας, ως Βόρειος Τομέας ενεργοποιήσαμε εκστρατεία ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη χρήση του καφέ κάδου και τον διαχωρισμό των υλικών στην πηγή. Κατά το τελευταίο διάστημα είμαστε στη φάση της ενημέρωσης συγκεκριμένων κοινών – στόχο αναφορικά με τη χρήση του καφέ κάδου ξεκινώντας από τις λαϊκές αγορές στο Βόρειο Τομέα. Επισκεπτόμαστε τις τοπικές λαϊκές αγορές και ενημερώνουμε τους παραγωγούς για τη χρήση του καφέ κάδου παροτρύνοντάς τους να ρίχνουν εκεί τα υπολείμματα των φυτικών τους προϊόντων. Προχωρώντας τον σχεδιασμό μας, με την άρση των περιοριστικών μέτρων θα πράξουμε το ίδιο με τους επαγγελματίες της εστίασης με στόχο να κάνουμε μια νέα «πράσινη» αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για το 2021;

 

Συνεχίζουμε και το 2021 με την ίδια αποφασιστικότητα και με την ίδια στόχευση: να χτίσουμε μία Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, Πράσινης Διαχείρισης, Ψηφιακής Καινοτομίας, μία Περιφέρεια πρότυπο Υγείας και Ευζωίας. Δίνουμε προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, στη χρηματοδότηση εμβληματικών έργων σε κάθε Δήμο. Ακόμα πιο δυναμικά θέλουμε να εργαστούμε για μια Περιφέρεια Ασφάλειας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής. Με αυτές τις αρχές πορευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα στον Βόρειο Τομέα, με τις ίδιες αρχές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024