Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Έκτακτη σύσκεψη για τα νέα μέτρα στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

Lockdown : Έκτακτη σύσκεψη για τα νέα μέτρα στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

Έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που ισχύουν στο Δήμο από σήμερα. Τι ζήτησε ο Δήμαρχος.

Έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την εφαρμογή των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στο Δήμο από σήμερα 20/02, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου και του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, στην οποία μετείχε και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Σωτηράκης, προκειμένου να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια και με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός σημείων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες συνωστισμού.

Επιείκεια τα πρώτα 24ωρα ζητά ο Δήμαρχος

Από την πλευρά του Δημάρχου προτάθηκε να υπάρξει ελαστικότητα από την αστυνομία ως προς την επιβολή προστίμων τα πρώτα 24ωρα, έως ότου αφομοιωθούν από τους Δημότες τα νέα δεδομένα, προφανώς αναφερόμενος σε περιπτώσεις που υπάρχει αμέλεια και όχι κατάφωρη παραβίαση των μέτρων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε ευρεία σύσκεψη με τους αντιδημάρχους τους προέδρους Επιτροπών και μέλη της «δημοτικής ομάδας», με τους οποίους συζητήθηκαν αποτελεσματικότεροι τρόποι διαχείρισης του lockdown, ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή Συντονισμού, η οποία θα οργανώνει και θα επιβλέπει το προσεχές διάστημα θέματα λειτουργίας του Δήμου και της καθημερινότητας δημοτών.

Στην έναρξη αυτής της σύσκεψης μετείχαν και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος, εξαιτίας των μέτρων που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, ενώ συζητήθηκαν μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία θα μεταφερθούν στην Κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιάνος δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονό του, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έπρεπε να ενημερωθεί πιο έγκαιρα για τα κρούσματα και την επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι εκνευρισμένος και αναστατωμένος και ο εμπορικός σύλλογος μας έκανε παράπονα, γιατί είναι προ της καταστροφής».

Επιδοτήσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ), Κώστας Βασιλειάδης, ζήτησε να επιδοτηθούν από την πολιτεία οι επιχειρήσεις του δήμου εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων.

«Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου ήταν να δοθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν στον τόπο μας και να μπορέσουν να επιδοτηθούν με οποιοδήποτε τρόπο από το υπουργείο Ανάπτυξης τη συγκεκριμένη περίοδο. Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις είμαστε άκρως αντίθετοι, είμαστε νομοταγείς πολίτες και καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τη δημόσια υγεία» επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Αντιδράσεις από κατοίκους

Στο μεταξύ συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Ευόσμου κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή, από σήμερα στις 6:00 το πρωί έως και την 1η Μαρτίου. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τα παράπονά τους στον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την επιβολή των μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024