Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο σε ορισμένες περιοχές

Γαλλία: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο σε ορισμένες περιοχές

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κοροναϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η ταχεία διασπορά των μολύνσεων από νέο κοροναϊό εντός και περιμετρικά της πόλης της Νίκαιας θα οδηγήσει στην επιβολή επιπρόσθετων περιορισμών στις μετακινήσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν είπε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχουν μερικές πόλεις και περιοχές στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες και αυτό ενδέχεται να απαιτήσει την επιβολή μέτρων τοπικής καραντίνας», επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υγείας της Νίκαιας.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και λοκντάουν σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

«Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό λοκντάουν, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κριστιάν Εστροζί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Βεράν στην επίσκεψή του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κοροναϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η Γαλλία κατέγραψε 24.116 νέες μολύνσεις χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 μολύνσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024