Ο πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα που επέλεξε να επισκεφτεί ως πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης ο Αμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, ο οποίος έγινε χθες δεκτός στο Κάιρο από τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ικανοποίηση για τη στήριξη

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της χώρας του για τις πρόσφατες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, οι οποίες είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων στη χώρα.

Ο Ντιμπίμπα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στους θεσμούς της Λιβύης, ιδιαίτερα όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση ανυπομονεί να συνεργαστεί πλήρως με την Αίγυπτο έτσι ώστε να την ακολουθήσει και στην επιτυχημένη – όπως τη χαρακτήρισε – αναπτυξιακή της εμπειρία, αλλά και σε θέματα ασφάλειας, σταθερότητας και εφαρμογής των σχεδίων μεταρρύθμισης και ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Υποστήριξη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τον λαό της Λιβύης στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα τους, αλλά και να παράσχει τεχνογνωσία και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία.

Η Αίγυπτος ήδη έχει δηλώσει ότι αναμένεται να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της και το προξενείο στην Τρίπολη, μετά από επτά χρόνια που παρέμειναν κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr