Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Στην Αίγυπτο το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού - Συνάντηση με Σίσι

Λιβύη : Στην Αίγυπτο το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού – Συνάντηση με Σίσι

Ο πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα που επέλεξε να επισκεφτεί ως πρωθυπουργός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης ο Αμπντελ Χαμίντ Ντιμπίμπα, ο οποίος έγινε χθες δεκτός στο Κάιρο από τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ικανοποίηση για τη στήριξη

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της χώρας του για τις πρόσφατες προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, οι οποίες είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων στη χώρα.

Ο Ντιμπίμπα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στους θεσμούς της Λιβύης, ιδιαίτερα όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση ανυπομονεί να συνεργαστεί πλήρως με την Αίγυπτο έτσι ώστε να την ακολουθήσει και στην επιτυχημένη – όπως τη χαρακτήρισε – αναπτυξιακή της εμπειρία, αλλά και σε θέματα ασφάλειας, σταθερότητας και εφαρμογής των σχεδίων μεταρρύθμισης και ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Υποστήριξη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τον λαό της Λιβύης στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα τους, αλλά και να παράσχει τεχνογνωσία και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία.

Η Αίγυπτος ήδη έχει δηλώσει ότι αναμένεται να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της και το προξενείο στην Τρίπολη, μετά από επτά χρόνια που παρέμειναν κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024