Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλαξε... οπτική με την κατάλληλη TV!

Άλλαξε… οπτική με την κατάλληλη TV!

Δες κάποια από τα πιο συμφέροντα και αποδοτικά μοντέλα σε συνηθισμένα, καθημερινά σενάρια.

Πάντα εκεί για εσένα, με άπλετο περιεχόμενο για να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τι άλλο; Η τηλεόρασή σου! Ατέλειωτα ξενύχτια όπου… «καθάριζες»  μια ολόκληρη σεζόν της αγαπημένης σου σειράς, βραδιά Τετάρτης που το «σεντόνι» με τα αστέρια κυματίζει και μαζεύεστε με φίλους ή ασταμάτητο παιχνίδι στην αγαπημένη σου κονσόλα – λίγο ή πολύ, όλοι έχουν ζήσει κάτι από τα παραπάνω σε ένα βαθμό ή, έστω, παρόμοια κατάσταση όπου η τηλεόρασή τους έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα για μια ανανέωση; Η αλλαγή τηλεόρασης δε χρειάζεται να είναι πάντοτε γεγονός δεκαετίας, ούτε να… σπας τον κουμπαρά σου για να συμβεί. Υπάρχουν άριστες επιλογές σε κάθε κλίμακα κι έτσι με λίγα χρήματα μπορείς να αποκτήσεις μια νεότερης τεχνολογίας TV που αποδίδει πολύ καλύτερα από την παλιά σου. Από την άλλη, όπως είναι φυσιολογικό, αν αποφασίσεις να κάνεις το βήμα για κάποια μεγαλύτερου κόστους συσκευή, τότε οι επιδόσεις της λαμβάνουν αντίστοιχη αύξηση.

Για να γλιτώσεις το ψάξιμο, μπορείς να δεις κάποια από τα πιο συμφέροντα και αποδοτικά μοντέλα σε συνηθισμένα, καθημερινά σενάρια.

Μια τηλεόραση για τον φίλαθλο

Ταχύτατες εναλλαγές εικόνας όσο η μπάλα πηγαίνει από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη, έντονες στιγμές όπου κάθε άγγιγμα κρίνεται από τη λεπτομέρεια, ολοζώντανα χρώματα που σε μεταφέρουν στην «αρένα». Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για όποιον απολαμβάνει αθλητικούς αγώνες στην τηλεόρασή του, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ έως τέννις ή μηχανοκίνητο αθλητισμό – και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Επομένως, τα είδωλα που δημιουργούνται κατά την κίνηση, για παράδειγμα, αποτρέπουν την ανάδειξη μιας φανταστική στιγμής σε όλο της το μεγαλείο. Από την άλλη, αν η βραδιά «προστάζει» πίτσα και μπύρες, τότε κατά πάσα πιθανότητα η παρέα θα χρειάζεται φώτα για να κοιτάζουν όλοι την οθόνη κι όχι να ψάχνουν το κουτί της πίτσας στο σκοτάδι, ενώ αν κάθεστε σε όλο το πλάτος του σαλονιού, τότε οι γωνίες θέασης είναι εξίσου σημαντικές.

Όλα τα παραπάνω έρχεται να καλύψει -και με το παραπάνω- η Samsung QLED Q90T, μια τηλεόραση από το «επάνω ράφι» που προσφέρει υψηλό ρυθμό ανανέωσης, χαμηλό χρόνο απόκρισης εικόνας, ακρίβεια χρώματος, αντιθαμβωτικό πάνελ και ευρείες γωνίες θέασης. Με λίγα λόγια, είναι ιδανική λύση για όποιον θέλει τα μέγιστα από την τηλεόρασή του ανεξάρτητα από τη συχνότητα χρήσης – κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιεί, η ποιότητά της θα τον συνεπαίρνει. Βέβαια, τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων τεχνολογιών την καθιστούν εξίσου ιδανική για  περισσότερες χρήσεις, όπως gaming και παρακολούθηση ταινιών.

Κινηματογράφος στο σπίτι

Μιλώντας για ταινίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λατρεύουν την εμπειρία του σινεμά, όμως για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να δίνουν το «παρών» σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Οπότε, η μεταφορά της εμπειρίας του κινηματογράφου στο σπίτι -σχεδόν αυτούσια- είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Για να επιτευχθεί αυτό, η βάση είναι η τηλεόραση κι έπειτα ο ήχος – κάποιοι ίσως έβαζαν τα ποπ κορν πρώτα, το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό. Πιο συγκεκριμένα, μια τηλεόραση με πραγματικά μαύρα κι όχι βαθύ γκρι, καθώς στο απόλυτο σκοτάδι του δωματίου, η πιο αμυδρή παρουσία φωτός «χαλάει» μια σκοτεινή σκηνή. Έπειτα, χρειάζεται ένα μίγμα υψηλής ανάλυσης εικόνας, ακρίβειας χρώματος και ομαλής απόδοσης κίνησης.

Χρειάζεται, δηλαδή, μια LG OLED BX6. Μια TV με πρωτοποριακή τεχνολογία οθόνης όπου κάθε εικονοστοιχείο είναι αυτοφωτιζόμενο κι έτσι δεν χαμηλώνει τη φωτεινότητά του για να αποδώσει το μαύρο χρώμα, όμως σβήνει εντελώς και μέσω της απουσίας φωτός δημιουργείται το τέλειο σκοτάδι. Χάρη σε αυτή του την ιδιαιτερότητα, το πάνελ αποδίδει επίσης εξαιρετικά όσον αφορά στην αντίθεση, ενώ φυσικά, η ακρίβεια και ζωντάνια των χρωμάτων είναι εφάμιλλης ποιότητας. Με πληθώρα επιπλέον λειτουργιών προσαρμογής εικόνας, πάνελ με υψηλό ρυθμό ανανέωσης και χαμηλό χρόνο απόκρισης, η LG OLED BX6 θα γίνει ο καλύτερος σύντροφος του σινεφίλ, του gamer και γενικότερα, οποιουδήποτε χρησιμοποιεί την τηλεόραση για οποιοδήποτε λόγο – με την ποιότητα εικόνας που παρέχει, σίγουρα θα καταλήξει να ψάχνει… δικαιολογία να τη χρησιμοποιεί περισσότερο.

Η έξυπνη και προσιτή λύση

Αν δεν κάνεις τόσο εξειδικευμένη χρήση, τότε μια πιο απλή τηλεόραση θα σου κάνει οικονομία σε χρήματα δίχως να θυσιάζει την ποιότητα ή λειτουργικότητά της. Δηλαδή, όλες οι μοντέρνες, καθιερωμένες τεχνολογίες -όπως ανάλυση 4K Ultra HD, υποστήριξη προτύπου HDR10, Smart λειτουργίες και άλλα- θα περιλαμβάνονται στο «πακέτο» της. Μπορεί να παρακολουθείς σειρές, ας πούμε, όμως όχι τόσο συχνά ή δεν κυνηγάς το απόλυτα πιστό μαύρο χρώμα σε κάθε σκηνή για να δικαιολογήσεις μια μεγάλη επένδυση.

Για το λόγο αυτό, η Turbo-X TXV-AU80SMT είναι ίσως η ιδανική λύση. Με ποιοτικό πάνελ που προβάλλει εικόνες σε ανάλυση 4K, υποστηρίζει επίσης όχι μόνο HDR10 αλλά και Dolby Vision, ένα προηγμένο, κινηματογραφικού επιπέδου πρότυπο εικόνας που μεταμορφώνει την ποιότητα και το βάθος χρώματος σε υποστηριζόμενο περιεχόμενο. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με λογισμικό Android για να σου χαρίζει ευελιξία, ώστε να παρακολουθείς τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές στο Netflix ή να εγκαταστήσεις εφαρμογές από το Google Play Store για εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Μπορείς ακόμη και να προβάλλεις την οθόνη του κινητού σου στην τηλεόραση μέσω του ενσωματωμένου Chromecast, κάνοντας το συγκεκριμένο μοντέλο ένα από τα πιο ευέλικτα και ποιοτικά που θα βρεις στην αγορά, ειδικά στην κατηγορία τιμής όπου κινείται.

Η TV των απανταχού gamers

Απαιτητικοί και χωρίς συμβιβασμούς, οι gamers αναζητούν διαρκώς εξοπλισμό που θα ανεβάσει το παιχνίδι τους σε νέα ύψη – είτε μιλάμε για ακουστικά και χειριστήριο είτε για την τηλεόραση στην οποία παίζουν. Αντίστοιχα, οι κονσόλες συχνά διαθέτουν τεχνολογία αιχμής που πιθανότατα μια παλιότερη τηλεόραση να μην υποστηρίζει – για παράδειγμα, τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S διαθέτουν θύρες HDMI 2.1 και μέσω αυτών, μπορούν να αποδώσουν σε 4K/120fps ή 8K/60fps. Παρόλα αυτά, το HDMI 2.1 μόλις πριν 1-2 χρόνια άρχισε να υιοθετείται σε τηλεοράσεις μαζικής παραγωγής.

Εξ αυτών, ξεχωρίζει ένα μοντέλο που ισορροπεί τις επιδόσεις και την υποστήριξη νέων τεχνολογιών με το κόστος αγοράς, και ονομάζεται LG NanoCell NANO916. Εξοπλίζεται με HDMI 2.1 σε συνδυασμό με πάνελ ικανό για απόδοση 120fps σε ανάλυση 4K, ενώ δε θα μπορούσε να λείπει η υποστήριξη HDR10, Dolby Atmos και Dolby Vision IQ. Επιπλέον, χάρη στο Full Array Dimming μπορεί να σκοτεινιάζει επαρκώς κάθε κομμάτι της οθόνης όπου δε χρειάζεται φως, λειτουργώντας περισσότερο σαν μια τηλεόραση OLED παρά σαν μια τυπική LED TV. Παράλληλα, διατηρεί υψηλό μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας και άκρως ρεαλιστικά χρώματα, μαζί με χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για παιχνίδια. Αν μη τι άλλο, είναι δύσκολο να βρει κανείς κάποιο αρνητικό στην τηλεόραση της LG, ειδικά αν βρίσκεται σε αναζήτηση για ένα «ταίρι» της κονσόλας του.

Ένα «στολίδι» για κάθε περίσταση

Κάποιες φορές, συμφέρει περισσότερο να αποκτήσεις το καλύτερο που κυκλοφορεί στην κατηγορία του και να μη συμβιβαστείς σε οποιοδήποτε τομέα, ειδικά αν πρόκειται για μια συσκευή που ιδανικά θα ήθελες να αποδίδει τέλεια για πολλά χρόνια προτού σκεφτείς την αντικατάστασή της. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η τηλεόραση, μιας και καλύπτει τόσες ανάγκες που αν αποφασίσεις να εστιάσεις μόνο σε ένα κομμάτι και στην πορεία προκύψει κάτι ακόμη που χρειάζεσαι, να αποδειχτεί πως δεν θα σε εξυπηρετήσει εξίσου καλά.

Μια από τις περιπτώσεις TV που θα σε παιδέψουν για να βρεις κάτι αρνητικό επάνω τους, είναι η Sony OLED AG9 Master Series. Η ονομασία της σειράς στην οποία ανήκει δεν είναι τυχαία, καθώς η AG9 είναι “master” σε πολλούς τομείς. Χάρη στο OLED πάνελ της, είναι άριστη όσον αφορά την απόδοση εικόνας σε οποιαδήποτε χρήση – από ταινίες και αθλητικά έως games και τηλεοπτικά προγράμματα. Το πρωτοποριακό σύστημα ήχου που ενσωματώνει συνδυάζει την κίνηση στην εικόνα με το σημείο από το οποίο βγαίνει ο ήχος, για οπτικοακουστική εμπειρία που δεν έχεις ξαναζήσει και φυσικά, χωρίς την ανάγκη για ηχοσύστημα. Επίσης, το έξυπνο Sony X1 Ultimate chip που αποτελεί τον «εγκέφαλο» του συστήματος φροντίζει να παρέχει λειτουργίες βελτίωσης εικόνας σε κάθε μήκος και πλάτος, εντελώς αυτόματα, είτε πρόκειται για βελτίωση ανάλυσης και καθαρότητας είτε για ποιότητα και πιστότητα χρώματος. Τέλος, ο ρυθμός ανανέωσης ορίζεται στα 120Hz, κάτι που την κάνει ιδανική για αθλητικούς αγώνες και gaming, ενώ στο τελευταίο συμβάλλει και ο εξαιρετικά χαμηλός χρόνος απόκρισης. Από κάθε άποψη, η AG9 είναι μια “master” TV που παρότι κάνει τόσα πολλά, τα κάνει εξίσου καλά κι αυτό δύσκολα συναντάται

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024