Μολονότι ο ιός COVID-19 υγειονομικά δείχνει να απειλεί περισσότερο τους άνδρες, οικονομικά και κοινωνικά το κόστος της πανδημίας επωμίζονται τελικά οι γυναίκες. Οι απώλειες θέσεων εργασίας των γυναικών είναι 1,8 φορά περισσότερες από τις αντίστοιχες των ανδρών.

Παράλληλα, η ενδοοικογενειακή βία γνωρίζει πρωτοφανή έξαρση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της 24ωρης γραμμής SOS της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από την έναρξη της πανδημίας οι καταγγελίες περιστατικών αυξήθηκαν δυσανάλογα, με την προέλευσή τους να διατρέχει όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, κοινωνικής θέσης ή μορφωτικού επιπέδου. Ο περιορισμός στο σπίτι, η ανάγκη φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων και η απώλεια εργασίας απειλούν να επιστρέψουν τις γυναίκες στις συνθήκες της δεκαετίας του ‘50.

Αυτόν τον κίνδυνο και τρόπους αντιμετώπισής του θα εξερευνηθεί στο πλαίσιο του 3ου Athens Fashion Film Festival  και στην συζήτηση «Γυναικεία ενδυνάμωση την εποχή του COVID-19: Εργασία και ενδοοικογενειακή βία».

Συμμετέχουν:

– Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και πρώην Γεν. Γραμματέας
Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
– Κατερίνα Σαρρή, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ισότητας των Φύλων και της Επιστημονικής Επιτροπής για την Kαταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών
– Στέλλα Κάσδαγλη, Συγγραφέας και Συνιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Women on Top»)
– Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, Editorial Director της διαΝΕΟσις
– Νικόλ Αλεξανδροπούλου, Σκηνοθέτιδα / Παραγωγός, Καλλιτεχνική Διευθύντρια AthensFFF

* Τη συζήτηση συντονίζει η Δημοσιογράφος της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, Ξένια Κουναλάκη.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι του AFFF στο YouTube.

*Το 3ο Athens Fashion Film Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιταλικής Πρεσβείας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, αλλά και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών.

Όλο το πρόγραμμα του AFFF εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr