Δυο γυναίκες βρήκαν τον πιο απίστευτο τρόπο για να κόψουν δρόμο στην «ουρά» του εμβολιασμού

Ίσως έφταιγαν οι κότσοι.

Ή ίσως τα γάντια που επέλεξαν να φορέσουν οι δυο γυναίκες, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία στο Ορλάντο της Φλόριντα κυμαινόταν στους μάλλον ήπιους 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε μια σκηνή βγαλμένη από σενάριο τηλεοπτικής κωμωδίας, δυο γυναίκες προσήλθαν σε κέντρο εμβολιασμού «ντυμένες σαν γιαγιάδες», όπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο Δρ. Ραούλ Πινό, υγειονομικός διοικητής της Κομητείας Όραντζ. Όμως ήταν 34 και 44 ετών, δεν ήταν πάνω από 65. Οπότε παρά τη μεταμφίεσή τους –που περιλάμβανε γυαλιά- δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν.

Ωστόσο, το κόλπο τους ίσως είχε λειτουργήσει στο παρελθόν. Οι γυναίκες παρουσίασαν έγκυρες κάρτες από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, που δήλωναν ότι είχαν ήδη λάβει την πρώτη δόση, σημείωσε ο Πινό, ο οποίος δεν τις κατονόμασε. «Δεν ξέρω πώς τη γλίτωσαν την πρώτη φορά», τόνισε.

Η Φλόριντα έχει ήδη εμβολιάσει το 42% των πάνω από 4,4 εκατ. πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω που ζουν στην επικράτειά της, σύμφωνα με την πολιτεία, ενώ οι επαγγελματίες υγείας και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα έχουν επίσης το δικαίωμα να εμβολιαστούν. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε η διοίκηση του Ρεπουμπλικάνου Ρον ΝτεΣάντις θα θεωρήσει ότι έχει εμβολιάσει επαρκές ποσοστό αυτών των πληθυσμών ώστε να ανοίξει την πρόσβαση στις δόσεις και στους υπόλοιπους πολίτες.

Η Φλόριντα είναι μία από τις πολλές πολιτείες στις οποίες τα εμβόλια έχουν υψηλή ζήτηση, εξαιτίας μιας καθυστέρησης στις παραδόσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι νέοι, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και άλλοι αναγκαίοι εργαζόμενοι διεκδικούν δόσεις, όμως η Φλόριντα δεν έχει διευκρινίσει ποια είναι η επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί.

Οι υπηρεσίες που χορηγούν τις δόσεις θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτικές» απέναντι στους «απατεώνες», προειδοποίησε ο Πινό. «Πιθανότατα είναι περισσότεροι από ό,τι πιστεύουμε», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τουλάχιστον ένας άνδρας που ήταν υπερβολικά νεαρός για να εμβολιαστεί προσπάθησε να προσποιηθεί τον… πατέρα του, με τον οποίο έχει το ίδιο όνομα.

«Δουλειά μας ως υπηρεσία υγείας είναι να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε ο Πινό, αναφέροντας ότι η υπηρεσία υγείας της πολιτείας ακολουθεί τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο κυβερνήτης και οι οποίες στηρίζονται στις τροποποιημένες συστάσεις του CDC.

Την Τετάρτη, το προσωπικό της υπηρεσίας υγείας ζήτησε από τους βοηθούς του σερίφη να εκδώσουν προειδοποιήσεις καταπάτησης προς τις γυναίκες με τους κότσους, οι ημερομηνίες γέννησης των οποίων διέφεραν σε σχέση με εκείνες που δήλωσαν για να εμβολιαστούν, όπως δήλωσε στους Times της Νέας Υόρκης το γραφείο του σερίφη.

Οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν κάποια δίωξη, όμως δεν έλαβαν και την δόση του εμβολίου που τόσο επιθυμούσαν.

Με πληροφορίες από τους Times της Νέας Υόρκης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr