Λέσβος : Πρόβλημα αστυνόμευσης λόγω έλλειψης προσωπικού καταγγέλλουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Βορείου Αιγαίου
«Πολλά και ποικίλα τα προβλήματα από την επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών» αναφέρουν με επιστολή προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Την άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου ζητά η Ένωση αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Β. Αιγαίου με επιστολή της στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλακη Μιχαήλ.
Όπως αναφέρει η ένωση «οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Είναι γνωστά τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών η επί μακρόν παραμονή στα νησιά πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων. Η διαχείριση αυτής της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από την υποστελέχωση ορισμένων νευραλγικών υπηρεσιών.»
Ενώ οι καταστάσεις απαιτούν αυξημένη παρουσία Αξιωματικών, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα μια (1) θέση Αστυνόμου και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Λέσβου, τέσσερις (4) θέσεις Αστυνόμων και μία (1) Υπαστυνόμου στη Δ.Α. Χίου και και τρεις (3) θέση Αστυνόμων στη Δ.Α. Σάμου.
Επιπρόσθετα, η στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου με 580 Συνοριακούς Φύλακες, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων Αξιωματικών σε αυτές, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών, ιδίως ως προς τον αναγκαίο έλεγχο και εποπτεία του προσωπικού.
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442