Ένας εναερίτης αμείβεται όσο κι ένας συνάδελφός του, δημόσιος υπάλληλος, που από τη ζεστασιά του γραφείου του με ένα τηλέφωνο απαιτεί να διορθωθούν οι βλάβες στα κακοσυντηρημένα δίκτυα

Οι Ιπτάμενοι Εργαζόμενοι της ΔΕΗ – οι γνωστοί σε όλους εναερίτες – που εργάζονται άγρυπνοι όλες αυτές τις ημέρες, ακόμη και με γυμνά χέρια εάν χρειαστεί, υπό αντίξοες συνθήκες για να δώσουν και πάλι ρεύμα στα σπίτια, είναι η άλλη πλευρά της κρατικής μηχανής.

Με γυμνά χέρια, μαζεύει τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος.

Ο νεαρός εναερίτης, σκαρφαλωμένος στην κολόνα της ΔΕΗ, προσπαθεί να συνδέσει…. τις χαμένες αρμοδιότητες για να ξαναφέρει το ρεύμα στα σπίτια. Για αυτόν δεν υπάρχει μπαλάκι ευθυνών. Η ευθύνη είναι μόνο δική του. Και κάνει την δουλειά του χωρίς να παίρνει ανάσα. Αγρυπνος από την Τρίτη, κάνει τα πάντα για έχουν οι πολίτες και πάλι ρεύμα στα σπίτια τους.

Ένας εναερίτης αμείβεται όσο κι ένας συνάδελφός του, δημόσιος υπάλληλος, που από τη ζεστασιά του γραφείου του με ένα τηλέφωνο απαιτεί να διορθωθούν οι βλάβες στα κακοσυντηρημένα δίκτυα.

1.700 εναερίτες

Σε όλη τη χώρα δραστηριοποιούνται 1.700 εναερίτες με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη. Ο μέσος όρος του μηνιαίου μισθού τους δεν ξεπερνά τα 1400 ευρώ. Μάλιστα, ο πρωτοδιοριζόμενος εναέριος τεχνικός, τα πρώτα 4 χρόνια παίρνει μισθό 580 ευρώ.

Για να αποκατασταθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Μήδεια, επιστρατεύτηκαν 120 εναερίτες από ολόκληρη την Ελλάδα, για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους της Αττικής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr