Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της «για το νομοσχέδιο ‘εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας κλπ’ που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 11/2, η ΠΟΣΔΕΠ έχει επισημάνει ότι δεν αποτελεί προϊόν διαλόγου και ότι περιέχει αποσπασματικές ρυθμίσεις»

Επιφυλάξεις εκφράζει η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) για διατάξεις του νέου νόμου που ψηφίστηκε στα θέματα φύλαξης και βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τις διαδικασίες εφαρμογής τους.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της «για το νομοσχέδιο ‘εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας κλπ’ που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 11/2, η ΠΟΣΔΕΠ έχει επισημάνει ότι δεν αποτελεί προϊόν διαλόγου και ότι περιέχει αποσπασματικές ρυθμίσεις».

«Ενώ η ΠΟΣΔΕΠ εκτίμησε ως θετικές ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι επιφυλάξεις της για προβληματικά σημεία δεν ελήφθησαν υπόψη και οι προτάσεις της δεν εισακούστηκαν.
Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από τα ιδρύματα με υπευθυνότητα και ρεαλισμό να οργανώσουν και να ενισχύσουν τις εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου, φύλαξης, αποτροπής παραβατικότητας, διαχείρισης παραπτωμάτων, και απόδοσης ευθυνών, ιδίως σε περιπτώσεις παραβίασης των ακαδημαϊκών ελευθεριών» τονίζει η Ομοσπονδία.

«Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τους συλλόγους ΔΕΠ και την Πανεπιστημιακή κοινότητα να επεξεργαστεί πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν τους όρους της ομαλής ακαδημαϊκής ζωής, θα προασπίζουν το αυτοδιοίκητο και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες στα ΑΕΙ και θα ενισχύουν το κύρος των πανεπιστημίων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr