Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ρώσου αντιφρονούντα, Αλεξέι Ναβάλνι. Η Μόσχα, όμως, δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει την απόφαση

Την άμεση απελευθέρωση του αντιφρονούντα ακτιβιστή, Αλεξέι Ναβάλνι, ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από τη Ρωσία, βάσει του 39 άρθρου του κανονισμού του ΕΔΑΔ περί προσωρινών μέτρων. Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η δικηγόρος του Ναβάλνι, Όλγκα Μιχαήλοβα. Αντίγραφο της απόφασης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα τού πολέμιου του Κρεμλίνου, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση, θεωρώντας την «ωμή παρέμβαση στο έργο του δικαστικού συστήματος ενός κυρίαρχου κράτους».

«Το ΕΔΑΔ πήρε την απόφαση μετά από τη δική μου προσφυγή, την οποία είχα καταθέσει στις 20 Ιανουαρίου. Η προσφυγή σχετίζεται με την παράνομη, κατά την άποψη μας, σύλληψη του Ναβάλνι. Το δικαστήριο του Στρασβούργου έλαβε την απόφαση βάσει του 39 άρθρου του κανονισμού του ΕΔΑΔ, με την οποία ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Ναβάλνι. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, σε αντιστοιχία με όλες τις διεθνείς συμφωνίες, η Ρωσία πρέπει άμεσα να απελευθερώσει τον Ναβάλνι» δήλωσε η δικηγόρος του, Όλγκα Μιχαήλοβα.

Μόσχα: περάσατε την κόκκινη γραμμή

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΕΔΑΔ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι το Υπουργείο θεωρεί τη ληφθείσα απόφαση για την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι «αβάσιμη και ωμή παρέμβαση στο έργο του δικαστικού συστήματος ενός κυρίαρχου κράτους», τονίζοντας ότι έχει «περάσει την κόκκινη γραμμή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr