Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα χωρίς συνέπειες για την Εθνική από το Μαυροβούνιο (8-4)

Ήττα χωρίς συνέπειες για την Εθνική από το Μαυροβούνιο (8-4)

Ήττα χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο ντέρμπι κορυφής του Α΄ ομίλου του προ-ολυμπιακού τουρνουά, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και ηττήθηκε 8-4 από το Μαυροβούνιο, αλλά αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί σε καλό της ελληνικής ομάδας, καθώς στον Β΄ όμιλο υπήρξε ανατροπή δεδομένων, μετά τη νίκη της Ρωσίας με 14-13 επί της πανίσχυρης Κροατίας (με σερί 5-0 στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης).

Η εθνική αντιμετωπίζει αύριο (18/2, 15:30) τον Καναδά και με μία ισοπαλία τερματίζει δεύτερη στον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (19/2) τον τρίτο του Β΄ ομίλου, που θα ξεκαθαρίσει αύριο, και στον κρίσιμο ημιτελικό του Σαββάτου (20/2) πιθανότατα θα παίξει με τη Ρωσία. Είναι ένα θεωρητικά βατό μονοπάτι στο δρόμο προς το Τόκιο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πιάσει πολύ καλύτερη απόδοση απ’ όσο μέχρι τώρα στο Ρότερνταμ.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν κάκιστο ξεκίνημα, σε άμυνα και επίθεση, και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-0 στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η εθνική βελτίωσε την άμυνά της, με τον Μάνο Ζερδεβά να ανεβαίνει αισθητά (απέκρουσε μάλιστα και ένα τετ-α-τετ του Μάτκοβιτς σε κόντρα), αλλά τα επιθετικά προβλήματα δεν επιλύθηκαν, καθώς η ελληνική ομάδα είχε στο πρώτο ημίχρονο 1/4 με παίκτη παραπάνω κι ένα γκολ με πέναλτι. Έτσι, με σουτ του Ουκρόπινα από την περιφέρεια το Μαυροβούνιο έκλεισε τη δεύτερη περίοδο προηγούμενο με 5-2.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ του Μάτκοβιτς και απόκρουση του Λάζοβιτς σε σουτ του Μουρίκη, σε φάση που η εθνική έπαιζε με τρεις παίκτες παραπάνω! Η αλληλουχία αυτή ήταν ενδεικτική του ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στο παιχνίδι, αν και κατάφερε να πλησιάσει σε 6-4, στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Δύο διαδοχικά γκολ του Μπργκούλιαν «κλείδωσαν» οριστικά τη νίκη του Μαυροβουνίου, που προφανώς δεν… φοβήθηκε το σχεδόν βέβαιο «ζευγάρωμα» με τους Κροάτες στον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την ελληνική ομάδα): 1-4, 1-1, 1-1, 1-2Σ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς 2, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ίβοβιτς 1, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς, Κάντιτς.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024