Μέχρι χτες τα μεσάνυχτα πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί κρατουμένων και προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εμβολιασμοί με αδιάθετες δόσεις από τα ραντεβού που αναβλήθηκαν έγιναν και σε μετανάστες και προσωπικό, στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα.

Τον μηχανισμό αναπλήρωσης δόσεων εμβολίων που δεν αξιοποιήθηκαν από τα ραντεβού που χάθηκαν λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενεργοποίησε η γενική γραμματεία του Υπουργείου Υγείας.

Έτσι μετά από συνενόηση του υπουργείου Υγείας με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εκατοντάδες δόσεις εμβολίων διατέθηκαν εχθές για τον εμβολιασμό κρατούμενων, μεταναστών και προσωπικού στις κλειστές δομές του Κορυδαλλού και της Αμυγδαλέζας.

Συγκεκριμένα μέχρι χτες τα μεσάνυχτα πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί κρατουμένων και προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εμβολιασμοί με αδιάθετες δόσεις από τα ραντεβού που αναβλήθηκαν έγιναν και σε μετανάστες και προσωπικό, στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα.

Στον Κορυδαλλό εμβολιάστηκαν χθες 356 κρατούμενοι και 50 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, 300 κρατούμενοι και 40 εργαζόμενοι στο ΚΚ Κορυδαλλού, 11 κρατούμενοι και 3 υπάλληλοι στο νοσοκομείο Κορυδαλλού και 45 κρατούμενοι κι ένας υπάλληλος στο Ψυχιατρείο του Καταστήματος Κράτησης

Τονίζεται πως στον Μηχανισμό Αναπλήρωσης Ραντεβού που δημιουργήθηκε προληπτικά από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος κανονικά καλούνται να καλύψουν τις αδιάθετες δόσεις στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της δεδομένης ετοιμότητάς τους να ανταποκριθούν άμεσα σε κλήση για εμβολιασμό.

Ωστόσο από χθες Τρίτη, ωστόσο, στον μηχανισμό αναπλήρωσης προστέθηκαν και οι δομές αυξημένου κινδύνου που βρίσκονται αργότερα στην σειρά προτεραιοποίησης.

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό όλων των ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσουν κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr