Οι συνθήκες διαβίωσης στο Μαυροβούνι είναι δύσκολες κάτω από το πολικό ψύχος και θα έπρεπε άμεσα οι αρχές να παρέμβουν ώστε να απομακρυνθούν τουλάχιστον τα παιδιά

Πανό διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και κυρίως των παιδιών που βρίσκονται στο Μαυροβούνι ανάρτησαν άγνωστοι σε κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα πανό αναρτήθηκε έξω από το δημαρχείο Μυτιλήνης με το μήνυμα «2000 παιδιά παγώνουν – Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά», μάλιστα άφησαν και μια κούκλα και ακόμα ένα έξω από την Μητρόπολη Μυτιλήνης που παρεμπιπτόντως εορτάζει αύριο με το μήνυμα «Ο Χριστός Ξανασταυρωνεται στον Καρα Τεπε»

Οι συνθήκες διαβίωσης στο Μαυροβούνι είναι δύσκολες κάτω από το πολικό ψύχος και θα έπρεπε άμεσα οι αρχές να παρέμβουν ώστε να απομακρυνθούν τουλάχιστον τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Μυτιλήνη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταρακης ο οποίος αύριο θα παρακολουθήσει την αποχωρηση περίπου 130 μεταναστών με απευθείας πτήση προς την Γερμανία.

Μόλις έφτασε στο νησί ο υπουργός επισκέφτηκε το προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι με σκοπό να δει και ο ίδιος τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο ίδιος σε ανάρτηση του δήλωσε «Πραγματοποίησα αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβουνι Λέσβου. Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα και αντιμετωπίζονται, χωρίς να διαταραχθεί η κανονικότητα της δομής»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr